joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spre Serie B, la doar 16 ani

A luat primele lecţii la Școala de Fotbal "Gică Popescu" Craiova, iar la vârsta de 12 ani a ajuns la Academia Internazionale Milano. Plecat în Italia, cu părinţii, la doar 10 ani, severineanul Samuel Zimţa a semnat zilele trecute primul contract de jucător profesionist.

"Puteam să rămân la Inter, dar am preferat să merg la Entella, pentru că acest club promovează tinerii. Aici pot face mult mai uşor pasul către seniori. Sper să debutez în Serie B în mai puţin de 2 ani. Deocamdată voi juca la echipa de juniori, la Primavera Entella. Voi munci mult şi sunt optimist că prin evoluţiile mele voi fi chemat la prima echipă", a precizat Zimţa.

Golgheter al campionatului italian de juniori, severineanul a explicat ce i-a determinat pe scouterii de la Entella să-i ofere un contract valabil pe trei ani şi cum a fost selecţionat de Inter.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"La început, până am rezolvat cu actele în Italia, m-am antrenat singur câteva luni, apoi, timp de un an, am jucat la o echipă mai mică, Folgore Caratese, care era satelitul celor de la Novara. Ulterior am dat probe de joc la Academia lui Inter Milano şi din 30 de jucători testaţi am fost oprit doar eu şi cu un portar italian. Am câştigat 3 ani la rând campionatul la copii şi juniori, iar sezonul trecut am fost şi golgheter, cu 24 de goluri. Într-un joc cu Entella am dat 4 goluri şi aşa m-au remarcat. Am semnat pe 3 ani cu Virtus", a dezvăluit Zimţa.

Acesta speră să facă pasul şi spre loturile naţionale de juniori ale României.

"Toamna anului trecut am fost la trialul organizat de FRF la Roma. Domnul Cătălin Parfene mi-a zis ca am lăsat o impresie foarte bună, dar de atunci nu m-a mai chemat nimeni! Mi-aş dori enorm să joc la echipa naţională a României. E visul oricărui fotbalist", a afirmat Samuel.

Cel mai scump junior de la Entella

Virtus Entella a plătit 16.000 de euro pentru transferul severineanului, iar alţi 5.000 de euro vor intra în contul lui Inter Milano, dacă jucătorul va debuta la echipa de seniori.

"Directorul sportiv de la Entella mi-a spus că Virtus Calcio nu a plătit niciodată atâţia bani pentru un jucător de 16 ani, dar că e sigur că a făcut o investiţie bună. Sunt foarte mândru de băiatul meu şi mă bucură alegerea făcută de mine acum 6 ani, când am decis să plec în Italia cu copilul, fiindcă în România nu se poate face performanţă", a spus Ionuţ Zimţa, tatăl lui Samuel.

 

Politica