Șomerii vâlceni, așteptați la cursuri de calificare

Un grup de specialişti ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea s-a ocupat în mod deosebit de mărirea gradului de integrare în muncă a cetăţenilor din judeţul Vâlcea, care au competenţe necertificate.

Putem să afirmăm că Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, prin autorizarea de către Autoritatea Naţională pentru Calificări, poate să certifice competenţele profesionale în ocupaţiile: administrator pensiune, agent de turism, cameristă, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, îngrijitoare copii, lucrător în gospodărie agroturistică şi recepţioner de hotel.

Acţiunea a fost coordonată de directorul executiv adjunct Vasile Enescu şi s-a finalizat, cu ajutorul unui grup de colegi printre care: Crăciun Marius-Mihai, Gingu Ioana-Roxana, Matei Maria, Stancu Alina-Petruţa, Năfliu Ion Marius, după o perioadă de doi ani, iar în momentul de faţă a devenit aplicabilă.

Ea va duce la: integrarea rapidă pe piaţa muncii a cetăţenilor judeţului vâlcea; facilitarea demersurilor ce trebuie făcute în vederea certificării de cetăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă ce deţineau competenţe profesionale necertificate; constituirea unui stimulent pentru ofertanţii de locuri de muncă; mărirea gradului de confort al comunicării instituţiei cu diferite entităţi; micşorarea timpului de obţinere a certificatului de (re)calificare; avantaje financiare, prin reducerea costurilor necesare certificării (pentru șomeri gratuitate); continuitatea relaţiilor de muncă ale solicitanţilor, pe perioada certificării.

Conform legislației în vigoare, certificatele de competenţe profesionale au aceeaşi valoare ca şi certificatele de absolvire, respectiv cu recunoaştere naţională a calificării, eliberate în sistemul formal de formare profesională.

Înscrieri şi relaţii suplimentare la doamna Onogea Liliana, telefon 0250735608 sau 0350414835 sau la sediul AJOFM Vâlcea din Rm.Vâlcea, str. Dacia, nr. 8, et. III.

 

Populare

Recomandări

ISU Mehedinți, recomandări pentru prevenirea incendiilor în sezonul rece

Odată cu răcirea vremii, crește riscul producerii unor incendii...

Doi copii și o femeie, loviți de mașină pe şoseaua de centură

O femeie şi doi copii au ajuns la spital...

VIDEO! Au apărut imagini noi de la bătaia dintre Reghecampf și Anamaria Prodan!

Vineri seara, 23 septembrie, la Snagov, Anamaria Prodan și...