joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gigi Mulţescu anunţă o echipă ultra ofensivă la Craiova

Antrenorul craiovenilor a oferit primele impresii de ansamblu după pregătirea din Austria. Gigi Mulţescu este mulţumit de modul cum a decurs pregătire până acum, ajungând la concluzia că lotul Craiovei are jucători cuminţi şi puşi pe muncă.

“Este, la prima vedere, o perioadă scurtă. Dar ţinând cont că am avut un cantonament centralizat, care se apropie de 18 zile, este o perioadă lungă, mai ales că nu au fost pauze. Mi-am făcut o părere în privinţa grupului, iar ea este favorabilă în ceea ce priveşte integritatea, calitatea şi rezistenţa psihică pe care au avut-o. E un lot unit, bun, n-am întâlnit multe loturi aşa, cu jucători cuminţi, preocupaţi de muncă. Sunt foarte mulţumit de felul cum s-au comportat”, a spus tehnicianul.

Filozofia lui Mulţescu despre fotbal este una foarte ofensivă, ceea ce a şi încercat să imprime echipei dn Bănie în această perioadă, considerând asta un principal câştig din acest cantonament.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Sunt mai multe câştiguri, atât pe plan fizic, cât şi tactic. Aţi observat că s-a lucrat mult şi tactic. Pentru club importantă este şi creşterea jucătorilor tineri, din propria pepinieră. Și, foarte important, transformarea unei echipe care nu avea un scop în sine să atace într-o echipă ofensivă”, a adăugat Mulţescu, care îi anunţă pe suporteri să se aştepte la formaţie mult mai ofensivă a Craiovei, în viitorul sezon.

“Suporterii să se aştepte că echipa va avea un spirit ofensiv, va aborda pe atac, vom avea multe ocazii de gol, vom aduce mult mingea în faţa porţii adverse. Vom face pressing în jumătatea adversă, iar una peste alta, vor vedea un joc agreabil. Aşa că vor veni cu plăcere la stadion”, a mai spus acesta.

O altă strategie a antrenorului care a preluat în această vară CSU Craiova este aceea de a creşte jucătorii din propria curte, tocmai datorită acestei perspective a şi acordat mult credit juniorilor până acum.

“Sunt câţiva jucători talentaţi, care au crescut, care s-au maturizat mai repede. Sunt aproape de echipa întâi. În momentul de faţă nu pot să spun că vreunul din cei doi-trei jucători remarcaţi pot fi titulari, dar sunt în anticamera echipei noastre. Pot oricând să apelez la ei şi cred că pot face faţă”, este de părere Gigi Mulţescu.

În privinţa lotului de jucători, acesta consideră că mai este nevoie să fie aduşi câţiva fotbalişti de calitate, care să creeze concurenţă pe posturi: “Suntem, în acest moment, acoperiţi cu câte un jucător pe fiecare poziţie, care se află la nivelul la care dorim noi. Poate nu avem concurenţă şi nu avem alternative pe toate posturile. Și sunt câteva, dar nu vrem să ne grăbim pentru că trebuie să luăm jucători mai buni decât cei pe care îi avem noi. Vrem jucători de calitate”.

Gigi Mulţescu a comentat şi rezultatele echipei din amicalele disputate în Austria, spunând că victoria cu Zenit a ridicat ştacheta nivelului la care formaţia craioveană trebuie să se menţină: “În general, în perioada de pregătire, rezultatele nu sunt importante. Numai că, atunci când apare un rezultat cum este acesta în faţa unei echipe de top, unei echipe de Champions League, e clar că îţi dă imaginea unei valori pe care nu credeai că o ai. Un astfel de rezultat îţi descoperă nişte valenţe, nişte posibilităţi, practic s-a forţat limita. Iar cel mai important pentru mine este că pot să le spun jucătorilor: nu mai aveţi cum să coborâţi sub nivelul acesta, aţi arătat că puteţi. Dacă nu rămâneţi la nivelul acesta este ceva în neregulă”, a afirmat Mulţescu.

Ieri seara, CSU Craiova a mai disputat un joc amical în compania lui Slovan Liberec, dar partida s-a încheiat după terminarea ediţiei. La finalul acestei săptămâni, echipa craioveană se va întoarce în ţară, urmând ca până la startul campionatului să se mai programeze un joc amical.

 

Politica