sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei şcoli din Dolj, cu promovare ZERO la Evaluarea Naţională

La trei unităţi de învăţământ din judeţul Dolj, elevii nu au reuşit să obţină media peste 5 la examenul de Evaluare Naţională. Rezultatele slabe au putut fi observate, încă de marţi seara, când au fost afişate notele elevilor.

„Au fost 4 şcoli la nivelul judeţului care au avut toţi elevii cu medii de peste 5 şi 3 şcoli care nu au avut niciun elev care să fi avut medie peste 5. Dintre ele, una este cea de la Gogoşu, unde a fost un singur elev, care din păcate nu a reuşit să ia peste 5, dacă ar fi luat, promovarea ar fi fost 100%, şi încă două şcoli, Coţofenii din Faţă şi Școala Anton Pann. Școlilele cu promovare 100%, de la Craiova este Gheorghe Țiţeica, Școala de la Filiaşi, Liceul Mihai Viteazul Băileşti şi cea de la Calafat”, a declarat Lavinia Craioveanu, Inspector Școlar General, ISJ Dolj.

Peste 1.000 de contestaţii la Evaluarea Naţională

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma contestaţiilor depuse de elevi, după afişarea rezulatelor la Evaluarea Naţională, procentul de promovare a fost de 69,3%, acesta crescând foarte puţin, cu doar 0,1% faţă de rezulatele iniţiale.

„Examenul de Evaluare Naţională s-a finalizat, avem rezultatele după contestaţii. La nivelul judeţului nostru au fost depuse peste 1.000 de contestaţii dintre care 463 la Matematică. Au fost respinse 402, au fost admise cu o notă mai mare 55 şi respinse cu o notă mai mică 6. La Limba română s-au depus 540 de contestaţii, respinse au fost 408 , admise cu o notă mai mică 32, admise cu o notă mai mare 100. Procentul final al elevilor care au obţinut medii peste 5 în judeţul nostru, după contestaţii, este 69,3%, a crescut cu 0,1%. Diferenţa cea mai mare dintre nota iniţială şi nota după contestaţii a fost de 1,3 puncte”, a spus Lavinia Craioveanu.

Elevii se pregătesc pentru admiterea la liceu

Absolvenţii de clasa a VIII-a care au promovat examenul de Evaluare Naţională, vor trece la următoarea etapă, şi anume admiterea la liceu.

“În această săptămână, până vineri, se depun fişele de opţiuni pentru elevii care au susţinut probe de aptitudini. Este vorba de liceele vocaţionale sau cele la care au susţinut probă de limbă străină, iar săptămâna următoare se vor depune fişele de opţiuni pentru ceilalţi elevi”, a precizat Inspectorul Școlar General.

Colegiul Militar, o opţiune pentru elevi

Colegiul Militar de la Craiova va funcţiona, începând cu anul de învăţământ 2016-2017, în clădirile Batalionului de Instrucţie, Comunicaţii şi Informatică ”Fraţii Buzeşti” de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 91. din Craiova. Elevii care dresc să urmeze o carieră militară pot urma cursurile acestui liceu.

“La Liceul Militar, pentru clasa a IX-a s-au desfăşurat deja probele eliminatorii. Săptămâna viitoare se va realiza admiterea. Din câte ştiu eu, s-au înscris mai mulţi elevi decât numărul de locuri. Mai sunt disponibile locuri în clasa a X-a şi a IX-a, elevii de la profilele de matematică-informatică, dacă doresc, se pot transfera la Liceul Militar începând cu anul şcolar 2016-2017. Ei trebuie să depună o cerere la sediul liceului şi li se va spune de acolo care este perioada în care vor susţine examenele de diferenţă. Nu sunt foarte multe examene de diferenţă pentru că şi profilul de la Liceul Militar este de matematică-informatică. Sediul liceului este pe strada Vasile Alecsandri. Sunt 4 clase, două clase de a X-a şi două de a XI-a, însă o parte din aceste locuri au fost ocupate prin transfer, de la Colegiile Militare din ţară, de către elevi care sunt din zona noastră şi care au venit mai aproape de casă”, a mai spus Lavinia Craioveanu.

 

 

Politica