marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul cere sprijin pentru apicultori

Apicultorii din Vâlcea întâmpină probleme din cauza ploilor abundente, iar prefectul Radu Renga cere sprijin de la Ministerul Agriculturii pentru ei.

“Având în vedere fenomenele naturale severe înregistrate, în primele 6 luni ale acestui an, în nordul Olteniei (temperaturi scăzute, ploi abundente), prefectul Radu Renga aduce la cunoştinţă faptul că apicultorii din judeţul Vâlcea se confruntă cu o situaţie dificilă. Fenomenele hidrometeorologice au dus la lipsa totală a secreţiei de nectar şi la sistarea pontei la matcă. În consecinţă, apicultorii au fost determinaţi să opteze pentru hrăniri abundente cu siropuri artificiale. Reprezentantul Guvernului în teritoriu mai informează că peste 86.000 familii de albine au fost afectate în proporţie de 90%, valoarea financiară a pierderilor fiind de aproximativ 5.280.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea.

Prefectul Radu Renga a solicitat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale acordarea unui sprijin financiar guvernamental pentru apicultorii din judeţul Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

Politica