miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eliminată din examen pentru că a încercat să copieze cu fiţuici

Elevii de liceu au susţinut, marţi, proba obligatorie a profilului, din cadrul examenului de bacalaureat, la Istorie sau Matematică. Pentru susţinerea probei la Istorie, în Dolj, s-au înscris 4.009 elevi, iar la Matematică 2.646. O elevă a Liceului Ștefan Odobleja din Craiova a fost eliminată din examen deoarece a încercat să copieze cu ajutorul unor notiţe pe care le avea asupra sa, în sala de examen.

„Astăzi a avut loc cea de-a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat, este vorba de proba obligatorie. S-au susţinut examene la Matematică şi la Istorie. Din punct de vedere organizatoric nu a fost niciun fel de incident, totul s-a desfăşurat normal şi conform metodologiei. Din punct de vedere al prezenţei, la Istorie au fost prezenţi 3.773 de elevi, 236 au fost absenţi din totalul de 4.009 elevi înscrişi pentru a susţine această probă. La Matematică au fost prezenţi 2.439 de elevi, au fost absenţi 207 din cei 2.646 de elevi înscrişi să susţină proba de Matematică. Din păcate, şi astăzi, până la această oră, am înregistrat unele eliminări din examen pentru fraudă, este vorba despre un elev care avea asupra sa fiţuici. Eleva care a fost eliminată a susţinut probele în anii anteriori şi le-a echivalat, aceasta era sigura disciplină pe care o mai avea de susţinut şi pe care nu o promovase” a spus Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general, ISJ Dolj.

Două sesiuni, nu mai are voie să susţină examenul

Policlinica Buna Vestire Craiova

“În metodologie scrie că elevul care este eliminat pentru fraudă i se anulează probele susţinute în sesiunea aceasta. Două sesiuni nu are voie să mai susţină examenul. Ea este un caz aparte, pentru că a susţinut probele în anii anteriori. Vom transmite şi noi Comisiei Naţionale să vedem care este decizia finală”, a declarat Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general, ISJ Dolj.

Ultima probă a bacalaureatului

Vineri, elevii vor susţine ultima probă din cadrul examenului maturităţii, proba la alegere a profilului şi specializării. Sunt aşteptaţi în sălile de examen 4.022 de elevi care s-au înscris pentru susţinerea examenului, la una din cele 10 discipline, în funcţie de opţiunea pe care ei au făcut-o.

 

 

Politica