vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gutău rămâne primar

UPDATE/ Mircia Gutău poate să depună jurământul în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis, astăzi, contestaţia acestuia faţă de decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de invalidare a alegerii sale în funcţia de primar. Decizia este definitivă, scrie Mediafax.


Magistraţii Tribunalului Vâlcea judecă, astăzi, apelul depus de Mircia Gutău împotriva hotărârii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de invalidare a mandatului de primar al acestuia. Judecătorii râmniceni au decis, pe 22 iunie, invalidarea mandatului de primar al lui Mircia Gutău, pe motiv că acesta nu are o hotărâre de reabilitare judecătorească.

El a susţine că a avut dreptul să candideze, altfel dosarul nu i-ar fi fost acceptat de Biroul Electoral.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este un exces de zel, că doar dosarul mi l-a verificat Biroul Electoral Judeţean şi cel municipal. Mi-au spus că n-am depus la dosar hotărârile originale, pe care le am la mine, le am în buzunar. O să fac contestaţie, dar este o aberaţie. Ei trebuia, conform legii, să verifice în tabelul electronic că nu am interdicţie de a candida. Sunt radiat de acolo. Asta e viaţa în România”, a declarat Mircia Gutău, după aflarea deciziei din 22 iunie a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Mircia Gutău a câştigat Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, în urma alegerilor din 5 iunie, fiind votat de 16.724 de alegători. Gutău, condamnat definitiv în două dosare de corupţie, a candidat la alegerile locale din partea Partidului Ecologist Român (PER).

 

 

Politica