vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cristian Burci, încă 60 de zile sub control judiciar

UPDATE/ Cristian Burci și alți doi inculpați în dosarul devalizării fabricii de vagoane Romvag Caracal, rămân sub control judiciar încă 60 de zile, Tribunalul Olt a respins definitiv contestaţia acestora împotriva ordonanţei procurorilor DIICOT Olt.

Atât în cazul lui Burci, cât şi al lui Vilson Stancu, membru în CA Romvag, şi al Denisei Turcu, fost administrator special al "Adevărul”, procurorii DIICOT Olt au decis să prelungească controlul judiciar cu încă 60 de zile, inculpaţii contestând ordonanţa la Tribunalul Olt.

Judecătorii au respins această solicitare, definitiv, obligându-i pe cei trei şi la plata a câte 100 de lei, cheltuieli judiciare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Curtea de Apel Craiova a respins, astăzi, contestațiile depuse în cazul lui Cristian Burci. A rămas valabilă decizia Tribunalului Olt.

Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Î.C.C.J – D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Olt. Admite contestaţiile formulate de către inculpaţii Burci Cristian Ionel şi Stancu Vilson. Desfiinţează în parte încheierea, în sensul că înlătură dispoziţia cu privire la obligaţia inculpaţilor contestatori de a nu se apropia de martorul Enache Dumitru şi de a nu comunica cu acesta. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 87/2016 05.05.2016


Patronul "Adevărul Holding" şi Prima TV, a contestat decizia Tribunalului Olt care l-a pus sub control judiciar timp de 60 de zile, alături de alţi patru inculpaţi, în dosarul privind devalizarea ROMVAG. Decizia a fost contestată şi de un alt inculpat din dosar, Vilson Stancu, membru în Consiliul de Administraţie al ROMVAG SA Caracal, dar şi de procurorii DIICOT Olt. Curtea de Apel Craiova judecă astăzi contestaţiile.

Cristian Burci este acuzat că, alături de Ion Dinoiu, fostul director ROMVAG Caracal şi candidat UNPR la Primăria municipiului, Clara Clementina Gheocov, fost director al ROMVAG şi actual administrator special al "Adevărul”, Denisa Turcu, fost administrator special al "Adevărul”, şi Vilson Stancu, membru al CA ROMVAG au creat un prejudiciu fabricii de vagoane, dar şi statului român de peste 25 milioane euro.

Procurorii DIICOT au arătat că, „în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2006 şi până în prezent membrii grupului infracţional au creat un prejudiciu SC R. S.A., prin săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare, în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, constând în introducerea în circuitele comerciale a unor persoane fizice şi societăţi comerciale la care suspecţii deţineau acţiuni sau erau controlate în totalitate de către persoane apropiate ale acestora.

Suspecţii au reciclat diferite sume de bani care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au avut la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive au creat un prejudiciu statului român în sumă de  25.646.825 lei”.

Prejudiciul total cauzat de inculpaţi se ridică la 25 milioane euro şi 30 milioane lei.

 

 

 

 

Politica