Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Caravana “Educaţie pentru schimbare” World Vision România ajunge în Dolj

Publicat

pe

Craiova, 6 iulie 2016, World Vision România, prin proiectul susţinut de Fundaţia Vodafone România, „Educaţie prin schimbare”, va acorda două finanţări în valoare de 47.500 de lei fiecare pentru crearea a două centre de tip școală după şcoală în mediul rural din judeţul Dolj.

Joi, 7 iulie, la ora 15, la Hotel Royal, reprezentanţi ai ONG-urilor sau grupurilor de iniţiativă cu experienţă relevantă în domeniul educaţiei sunt invitaţi să participe la sesiunea de informare cu privire la mecanismul de acordare a finanţării şi a documentaţiei aferente.

„Prin Educaţie pentru Schimbare propunem un program educaţional integrat la nivelul comunităţilor rurale din 3 judeţe în care Fundaţia World Vision are o îndelungată activitate, unul dintre acestea fiind judeţul Dolj. Obiectivul final propus pentru acest program este reducerea abandonului şcolar şi, pentru a-l atinge, ne propunem să lucrăm împreună cu comunitatea, să le oferim suportul necesar pentru că schimbarea în educaţia copiilor să pornească din comunitate şi să fie susţinută de membrii comunităţilor pe termen lung”, a declarat Daniela Buzducea, director executiv World Vision România.

World Vision România va oferi asistenta comunităţii locale pentru completarea formularelor specifice în perioada 1-13 iulie, urmând ca, după finalizarea jurizării efectuate de o echipă a Fundaţie Vodafone, câştigătorul să fie anunţat pe 2 august. În cadrul proiectului, în plus faţă de finanţarea acordată, Fundaţia World Vision România va oferi un program de suport de dezvoltare organizaţională a organizaţiilor partenere din cele 3 judeţe şi sprijin în dezvoltarea iniţiativelor locale de voluntariat şi implicare comunitară.

Proiectul va fi implementat în 5 comunităţi rurale din judeţele Ialomiţa, Vâlcea, Dolj şi are ca scop creşterea capacităţii actorilor comunitari de mobilizare a resurselor locale pentru a soluţiona nevoi la nivel de comunitate. Cel puţin 120 de copii din comunităţile rurale din judeţele vizate vor fi implicaţi în activităţi de tip școală după şcoală pe parcursul a 8 luni.

Pentru mai multe detalii despre proiect vă invităm să accesaţi http://www.worldvision.ro/educatie-pentru-schimbare-a832.html

Programul Strategic de Investiţie în Mediul Rural pe care Fundaţia Vodafone România îl derulează în toate judeţele ţării şi care susţine devoltarea de proiecte în domeniile educaţiei şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România. Acesta este singurul program de acest gen, cu acoperire naţională, derulat de o fundaţie. În prima ediţie, desfăşurată ȋn perioada februarie 2015 – iulie 2016, Fundaţia Vodafone România a acordat o finanţare totală de 653.645 de euro. 

 

Despre World Vision România

World Vision România este o fundaţie creştină care pune în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Suntem parte din marea familie World Vision Internaţional, prezentă în aproape 100 de ţări din întreaga lume.

Inspiraţi de valorile creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. Din 1990, de când ne-am început activitatea în România, am sprijinit peste 500.000 de copii şi adulţi, în 400 de comunităţi din 8 judeţe.

Noi credem în dreptul copiilor de la sate şi de la oraş la şanse egale şi de aceea în comunităţile rurale în care suntem prezenţi desfăşurăm programe de dezvoltare comunitară pe termen lung, cu accent pe educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin.

  Totodată, desfăşurăm programe de advocacy prin care milităm pentru respectarea drepturilor copiilor, precum şi programe de intervenţie umanitară de urgenţă prin care pregătim comunităţile pentru a face faţă unor catastrofe naturale şi le sprijinim în momentul în care se confruntă cu astfel de probleme.

  Prin tot ceea ce facem ne propunem un singur lucru – să le asigurăm copiilor, în special celor mai vulnerabili, şansă de a-şi dezvolta potenţialul şi de porni pe drumul spre o viaţă demnă.

www.worldvision.ro,http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.