vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bulevardul Romanescu, gata săptămâna viitoare?

Lucrările de reabilitare ale bulevardului Nicolae Romanescu, demarate la începutul lunii mai, se apropie de final. Conform reprezentanţilor municipalităţii, mai este de lucru doar la trotuare, după care, în câteva zile, va fi turnat şi covorul asfaltic, astfel că lucrarea se va definitiva în cursul săptămânii viitoare. Persoanele care, la începutul lucrărilor, au sustras materiale de construcţie de pe şantier, sunt cercetate pentru furt.

Bulevardul Nicolae Romanescu, singura intrare în oraş rămasă nereabilitată, care contrasta neplăcut cu drumul reabilitat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România dinspre Calafat, ar urma să fie gata în cursul săptămânii viitoare, după aproximativ două luni de lucrări.

„Nu mai este mult de lucru. Mai este puţin de făcut la trotuare, pe firul de ieşire către intersecţia cu strada Râului şi, după, câteva zile de turnat asfaltul. Până când nu se termină bordura la carosabil, pe partea dreaptă, nu îl putem turna. Apoi, urmează marcajele rutiere şi lucrarea va fi cu totul gata, asta urmând să se întâmple în cursul săptămânii viitoare”, au explicat reprezentanţii municipalităţii. Lucrarea este executată de societatea Delta ACM, cea care are cu Primăria Craiova acordul-cadru pentru asfaltări în municipiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asfaltarea nu se va executa până la totemul de intrare în oraş, ci se va îndrepta către zonele Bechet şi Calafat, mai precis până acolo unde sunt tăbliţele cu oraşul Craiova. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte, în continuare, semnalizările rutiere instituite.

 

Dosar penal pentru cei care au furat dale

Reamintim că, la începutul lucrării, mai multe persoane au fost depistate încărcând dalele scoase de pe trotuar în roabe. În urma acestor fapte, persoanele în cauză s-au ales cu dosare pentru furt. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, au fost întocmite două dosare de furt pe bvd. Nicolae Romanescu de când s-a început reabilitarea. Unul dintre ele este pentru un lucrător al companiei, care a fost prins încărcând într-o maşină materiale de construcţii, iar cel de-al doilea dosar este pentru locuitori din zonă, care au sustras bordurile ca să îşi amenajeze curtea interioară. Persoanele în cauză sunt cercetate pentru furt.

La rândul său, şi constructorul a fost sesizat în legătură cu aceste aspecte, având în vedere că lui îi revine răspunderea asupra amplasamentului.

 

Groapa din zona Inspectoratului Școlar, refăcută

În contextul lucrărilor la străzile din Craiova, după ploaia de acum câteva săptămâni, în mai multe zone din Bănie s-au produs stricăciuni. Una dintre ele, care exista de mai mult timp, era groapa destul de adâncă din zona Inspectoratului Școlar Judeţean Dolj (intersecţia străzilor Madona Dudu cu Libertăţii şi Matei Basarab), care s-a lăsat şi mai rău din cauza ploii. Aceasta a fost remediată de săptămâna trecută de către constructor. În ceea ce priveşte ruptura din asfalt din zona Valea Vlăicii, pe breteaua de sub pasajul suprateran, şi aceasta a fost remediată aşa cum s-a putut şi se circulă normal în momentul de faţă. 

Politica