joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: UN NOU SEMNAL DE ALARMĂ PENTRU EDUCAŢIA DOLJEANĂ

ALDE Dolj consideră că rezultatele Doljului la Evaluarea Naţională constituie un nou avertisment pentru sistemul educaţional doljean. Situarea pe locul 31 în clasamentul naţional, cu un procent de 69, 3%, şi pe ultimul loc între toate judeţele ţării ale căror municipii-reședință sunt centre universitare de tradiţie ar trebui să fie un puternic semnal de alarmă pentru noi toţi.

Nu vinovaţii politice trebuie să căutăm aici. Cred că trebuie să ne preocupe pe toţi – politicieni, autorităţi locale, profesori, părinţi – această situaţie care nu are voie să devină o constantă a realităţii doljene.

Apreciem că una dintre cauze este lipsa perspectivelor/sărăcia în mediul rural doljean care duc la absenteism şi chiar abandon şcolar. O altă cauză este dezinteresul unor părinţi pentru educaţia copiilor, părinţi care preferă să-i folosească pe aceştia, de timpuriu, la munci dedicate supravieţuirii de zi cu zi. Cu siguranţă o altă cauză rămâne blazarea unor cadre didactice, în principal, datorită slabei remunerări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ALDE Dolj atrage atenţia tuturor factorilor locali, autorităţi, ONG-uri, asociaţii ale părinţilor asupra nevoii urgente de a relua dezbaterea comunitară asupra educaţiei în judeţul Dolj. Considerăm că Strategia Judeţeană în acest domeniu ar trebui revizuită în urma unei astfel de dezbateri. Până nu îmbunătăţim radical relaţia părinte-profesor-elev, mai cu seamă în mediul rural, nu ne putem aştepta la performanţele dorite.

Solicităm Consiliului Judeţean Dolj să iniţieze o nouă dezbatere publică asupra educaţiei doljene. Împreună putem găsi soluţii pentru că Doljul să nu mai ocupe astfel de poziţii care nu fac deloc cinste comunităţii noastre.

 

 

 

Politica