sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1.900 de elevi din Mehedinți înscrişi la examenul de bacalaureat

 

Absolvenţii de liceu au susţinut, ieri,  proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul bacalaureatului. Accesul candidaţilor în centrele de examen s-a făcut în intervalul 7.30 – 8.30, iar proba a durat trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate. Probele examenului de bacalaureat se vor încheia vineri, 8 iulie, cu proba la alegere a profilului. Probele scrise la bacalaureat 2016 au început pe 4 iulie cu proba de Limba şi literatura română, vor fi urmate de proba obligatorie a profilului în ziua de 6 iulie şi se vor finaliza pe data de 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi a specializării. Aceştia au de ales, aici, între dintre disciplinele Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, respectiv Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi sociologie. Rezultatele se vor afişa în ziua de 12 iulie 2016, după care vor urma eventualele contestaţii rezultatele finale urmând să fie puse la dispoziţia celor interesaţi pe data de 16 iulie 2016. „Din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi va exista o permanentă monitorizare în toate cele 5 centre de examen şi subcomisii ale acestora, precum şi în centrul de evaluare stabilit la nivelul judeţului”, se arată într-un comunicat de presă al IŞJ Mehedinţi. Accesul candidaţilor în centrele de examen se face în intervalul 7:30 – 8:30, iar proba va dura  trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate. Un număr de peste 1.900 de absolvenţi de liceu din Mehedinţi s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2016.

 

Gorj. A încercat să fraudeze examenul de bacalaureat

 

Un elev de la Colegiul Tehnic nr.2 din Târgu Jiu a fost eliminat din examen pentru că a încercat să copieze. Din cei 3.321 de elevi gorjeni înscrişi la examen, la proba de Limba şi literatura română, 163 de candidaţi au fost absenţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Elevii care au ieşit printre primii din centrul de examinare de la Liceul nr.2 din Târgu Jiu, au spus că subiectele au fost uşoare şi speră să obţină note cât mai mari.

În judeţul Gorj sunt zece centre de examinare, dintre care trei în afara municipiului Târgu Jiu: la Turceni, Motru şi Novaci.

 

 

 

 

Politica