joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Limba și literatura română, prima probă scrisă a bacalaureatului

Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, din cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de bacalaureat. Pentru susținerea probei, în județul Dolj, au fost organizate 15 centre de examen.

Din cei peste 3.700 de candidați înscriși, 170 au fost absenți, iar doi dintre elevi au fost eliminați din examen pentru fraudă. Unul dintre candidații eliminați a utilizat telefonul mobil în timpul susținerii probei iar cel de-al doilea eliminat a fost surprins cu căşti în urechi.

Metodologia de organizare a bacalaureatului prevede că cei doi candidați nu vor mai avea dreptul să susțină examenul în următoarele două sesiuni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La examen, elevii au primit subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu.

La profilul real, la subiectul I, elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru "Madona" de Tudor Muşatescu, la subiectul II, au avut de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe dispozitive electronice în viaţa tinerilor, iar la subiectul III aceștia au avut de redactat un eseu în care să prezinte tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat.

La profilul umanistic, la subiectul I, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe pe baza unei piese de teatru, "Citadela sfărâmată" a lui Horia Lovinescu.

Cât despre subiectul II, elevii de clasa a XII-a au avut de realizat un text despre rolul lecturii în dezvoltarea personală, iar la subiectul al III-lea, cei care au susținut proba, au primit caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Rezultatele la Limba și literatura română se vor afișa pe data de 12 iulie până la ora 16,00. Elevii vor putea depune contestații între orele 16,00 – 20,00 iar rezultatele finale se vor afișa pe 16 iulie.

 

 

Politica