joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Exproprierea locuitorilor din satul Runcurel, în atenția Avocatului Poporului

Exproprierea locuitorilor din satul Runcurel, județul Gorj, ca urmare a deschiderii carierei Jilț Nord, a ajuns în atenția Avocatului Poporului și a asociațiilor APADOR-CH și GREENPEACE România.

Reprezentanții asociațiilor neguvernamentale au semnalat Avocatului Poporului situația locuitorilor din satul Runcurel, județul Gorj, cărora Hotărârea de Guvern nr. 960/2015 privind aprobarea amplasamentului și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național 'Deschiderea și punerea în exploatare a carierei Jilț Nord la o capacitate de 4,5 milioane tone/an lignit', permite exproprierea cetățenilor din Runcurel despăgubindu-i numai pentru terenurile pe care le dețin, fără să aibă în vedere casele în care aceștia locuiesc și gospodăriile lor, se precizează într-un comunicat al Avocatului Poporului.

În data de 8 iunie 2016 situația a fost semnalată Avocatului poporului și printr-o petiție, în care s-a arătat că 'peste 130 de familii din sat așteaptă de anul trecut din decembrie să fie evacuate de pe proprietățile lor, fără a fi însă despăgubite just, astfel încât să-și poată continua viețile în altă parte. O parte dintre locuitorii satului locuiesc în acest moment în case situate pe terenuri care nu le mai aparțin de drept. Perspectiva strămutării satului în comuna vecină, Telești, un proiect vechi de câțiva ani menționat în mai multe documente oficiale, este azi cel puțin incertă, dacă nu de-a dreptul imposibilă'.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Victor Ciorbea a stabilit împreună cu membrii delegației ca reprezentanții asociațiilor neguvernamentale să transmită toate documentele privind situația cetățenilor din satul Runcurel, informează Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt al Avocatului Poporului.

Politica