vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Controale în șase trenuri de călători

Polițiștii cu atribuții de patrulare în trenurile de călători din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova, în cooperare cu lucrători ai Grupării Mobile de Jandarmi ,,Frații Buzești” Craiova, au organizat și executat o acțiune, astăzi, pe șase trenuri care circulă pe ruta Craiova  – București Nord, împreună cu specialiști din cadrul S.R.T.F.C. Craiova. Scopul acțiuni a fost de a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică în perioada sezonului estival.

Astfel, în această dimineață au fost efectuate activități de patrulare și control în șase trenuri de călători, fiind depistate 433 de persoane fără legitimații de călătorie, cărora li s-au eliberat bilete de taxare în tren în valoare de 4.564 lei.
De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991 Rep., în valoare de 800 de lei, informează IPJ Dolj.

Obiectivele acțiunii au vizat creșterea gradului de siguranță civică în trenuri și combaterea călătoriei frauduloase și a comerțului ilicit, precum și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică atât pe trenurile de călători cât și în stațiile de cale ferată, potrivit aceleiași surse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

PENTRU O CĂLĂTORIE CU TRENUL ÎN SIGURANŢĂ, VĂ RECOMANDĂM:
·        Atenţie când urcaţi  pe scara vagonului! Puteţi deveni o victimă a celor care fură din buzunare.
·        Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!
·        Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi
·        Portmoneul nu se aşează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor! Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!
·        Dacă vi se pare că o persoană care merge în apropierea dumneavoastră arată sau se comportă suspect, opriţi-vă şi lăsaţi – o să se distanţeze. Astfel, va înţelege că acordaţi atenţie siguranţei dumneavoastră.
·        Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.
 

Politica