vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilier parlamentar, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Vasile Zosim, consilier parlamentar în cadrul Direcţiei Generale de Control Juridic şi Securitate Internă din Senat, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Afaceristul gorjean de etnie romă Ion Rădulescu (foto), zis Ciupilan, l-a denunţat după ce i-ar fi dat şpagă, iar Zosim nu şi-a respectat promisiunea.

Consilierul parlamentar ar fi cerut băuturi alcoolice, parfumuri şi 42.000 de lei de la Rădulescu, iar în schimbul banilor a promis că îi va facilita încheierea unor contracte de achiziţie de fier vechi cu Enel şi Conpet.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”În perioada 2013-2014, Zosim Vasile a pretins şi primit de la acesta bunuri, respectiv parfumuri şi băuturi alcoolice, în sumă de 1.500 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra conducerii SC E.E.M. SA Bucureşti pentru achiziţionarea de preţuri preferenţiale a unor transformatoare scoase din uz şi, de asemenea, a pretins şi primit de la R.I. suma de 42.000 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului SC C SA Ploieşti, numitul I.L., pentru încheierea unor contracte, având ca obiect achiziţionarea unor deşeuri industriale feroase şi neferoase”, se precizează într-un
comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Pe 10 mai, Vasile Zosim a fost reţinut pentru 24 de ore, iar judecătorii au dispus a doua zi arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile. Pe 18 mai, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu. Tribunalul Gorj va stabili pe 5 iulie dacă bărbatul, de 56 de ani, din Bucureşti poate fi lăsat în libertate în timpul procesului. În momentul reţinerii, notează MEDIAFAX, Zosim a recunoscut că a încasat bani, dar a precizat că nu a făcut promisiuni.

 

Politica