marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj, o nouă organizare şi noi proiecte

Organizaţia ALDE Dolj funcţionează într-o nouă formulă. Partidului s-au alăturat Romulus Lungu, prorector al Universităţii din Craiova (vicepreşedinte ALDE în Biroul Executiv Municipal), dar şi avocatele Daiana Militaru şi Manuela Gornoviceanu (vicepreşedinţi în cadrul Biroului Executiv Judeţean ALDE Dolj).

Conducerea organizaţiei a susţinut, vineri, o conferinţă de presă, iar printre subiectele abordate s-au numărat agricultura, învăţământul, “nevoia unui proiect de ţară” în contextul Brexit-ului, dar şi noua structură a organizaţiei.

“După ce s-a întâmplat în cadrul organizaţiilor de la noi din judeţ ale ALDE, noi suntem într-un proces de reorganizare şi analiză a tot ce s-a întâmplat în campanie, pentru a putea să pornim cu dreptul în precampania pentru Parlamentare şi pentru, bineînţeles, următorii patru ani. Organizaţia ALDE Dolj, în noua formulă, a început să lucreze foarte bine. V-am promis că o să venim cu oameni noi care să arate că ALDE este, aşa cum am spus data trecută, pe drumul cel bun. Vreau să vă anunţ trei persoane foarte importante care au venit în partid, domnul profesor universitar doctor Romulus Lungu, domnişoara avocat Daiana Militaru şi doamna Gornoviceanu Manuela, tot un avocat de succes”, a spus Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Camera Deputaţilor a adoptat cu amendamente propunerea făcută de copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, cu privire la dezvoltarea cooperativelor moderne.

“O să încep prin a vă prezenta un proiect care a fost aprobat cu amendamente în Camera Deputaţilor şi anume cooperativele moderne. Camera Deputaţilor a adoptat cu amendamente, propunerea pe care co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin a depus-o pentru dezvoltarea cooperativelor moderne. Vorbim de cooperative pe principii moderne care funcţionează şi astăzi în toate ţările Europene, a căror utilitate fermierii o cunosc şi îşi doresc să se întoarcă la aceste cooperative, dar pe principii moderne. Nu obligăm pe nimeni să se înscrie acolo, ci le prezentăm avantajele pe care le are. După câţiva ani în care producţia a crescut, cu fluctuaţii ce-i drept, este momentul să ne ocupăm de partea de organizare, astfel încât producţia românească să ajungă mai uşor la consumator, la preţuri mult mai bune pentru ambele părţi şi cu o calitate din ce în ce mai ridicată. Cei care formează sau au format deja cooperative pot nu numai să producă în comun, dar şi să comercializeze în comun, rămân proprietari pe propriile bunuri dar se bucură de avantajele cumpărării în comun sau de costuri de depozitare mai reduse, sau de piaţă şi preţuri mai bune, având în vedere cantitatea şi calitatea generată de comercializarea în comun. Foarte important e că în PNDR 2014-2020, există deja posibilitatea de a accesa fonduri europene care ajung până la 90% nerambursabil, dacă se depune proiect, ca şi cooperativă, cu 20% mai mult faţă de ce era până acum. Legea vine să stimuleze producătorii individuali care se asociază în cooperative cu: scutirea impozitului pe 5 ani, scutirea impozitului pe venit pentru microîntreprinderile care aderă la cooperativă, scutirea impozitului pe normă de venit pentru persoanele fizice care aderă, scutirea impozitului pe proprietate pentru bunurile aferente producţiei valorificate prin cooperative, scutirea impozitului pe arendă pentru terenurile date în arendă cooperativelor. O dată cu această lege o să înceapă o reformă profundă în lanţul de valorificare a producţiei româneşti în beneficiul producătorilor, dar şi al consumatorilor”, a precizat Ion Cupă.

Anişoara Stănculescu, vicepreşedinte ALDE Dolj şi preşedinte OFLDE Dolj a vorbit despre declaraţiile făcute de ministrul Comunicaţiilor, care au stârnit revoltă zilele trecute.

“Ministrul Comunicaţiilor confirmă faptul că echipa care-l înconjoară pe premierul Cioloş este una foarte slabă şi nu este capabilă să înţeleagă realitatea în care trăieşte. Ministrul Bostan a dat dovadă de necunoaştere, sau, mai rău, de ignorare cu bună ştiinţă a Constituţiei, respectiv articolul 32, în care se stipulează clar dreptul la învăţătură, care este fundamental, iar învăţământul este gratuit. Nu are ce căuta în Guvernul României o persoană care atacă educaţia naţională. Parlamentul nu poate face prea multe acum, ţinând cont că se aproprie vacanţa parlamentară, însă premierul Cioloş trebuie să îl sancţioneze pe ministrul Bostan”, a spus Anişoara Stănculescu.

De asemenea, Gabriel Zamfir vicepreşedinte ALDE Dolj şi preşedinte TLDE Dolj, a pus în discuţie necesitatea unui proiect de ţară în contextul Brexit-ului.

“Eu am ales să vorbesc astăzi despre necesitatea unui nou proiect de ţară în România, după Brexit-ul din Marea Britanie. După cum aţi văzut, în ultimele zile, au fost foarte mulţi oameni care au exprimat regrete privind decizia cetăţenilor britanici. Ce a fost a fost şi cei care cred că există o portiţă pentru ca Marea Britanie să nu iasă din Uniunea Europeană se înşeală. Acum trebuie să ne concentrăm asupra acţiunilor pe care cei 27 de membrii rămaşi trebuie să le ia şi, în cazul nostru, pe locul şi rolul României. Trebuie să ne asumăm, ca obiectiv, transformarea tururilor demografice şi teritoriale în atuuri economice. A şaptea putere din punct de vedere demografic şi teritorial a Europei, dar totodată şi a şaptea putere economică. În caz contrar, într-o Europă în două viteze, vom fi abonaţi la statutul de piaţă de desfacere şi furnizori de mână de lucru ieftină. România are nevoie, mai mult ca oricând de un proiect adevărat de ţară. Am văzut că şi preşedintele a ieşit public, vineri, şi a anunţat că este momentul unui proiect de ţară. Suntem pe ultimele locuri la capitolul performanţă economică, nu contăm, nu avem cum să contăm, iar de acest moment al Brexit-ului trebuie să profităm cât putem deoarece este o şansă a noastră ca ţară de a avea o greutate mai mare în Uniunea Europeană”, a declarat Gabriel Zamfir.

 

 

 

 

 

Politica