marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fetiţă de 9 ani, înghiţită de Olteţ

Tragedie în judeţul Olt. O fetiţă de nouă ani s-a înecat sub privirile mamei în râul Olteţ. Fata se afla împreună cu fratele ei, în vârstă de 7 ani, şi mama lor, la scăldat. Copiii au fost lăsaţi să facă baie aproape de mal, unde era apa mică. Numai că la un moment dat, s-au îndepăratat un metru în apă. Acolo, se pare, era o groapă excavată.

Mama a reuşit să îşi salveze fiul. Fata însă a murit.

“Pompierii din cadrul Gărzii Balș și Detașamentului Slatina au intervenit în seara zilei de joi, 30 iunie, în comuna Iancu Jianu, pentru căutarea-salvarea unei minore înecate în râul Olteț. La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD, o autospecială de primă intervenție și comandă și o barcă pneumatică cu motor. Persoana care a apelat Numărul Unic 112 a anunțat că este vorba de doi copii, un băiat în vârstă de șapte ani și sora acestuia, în vârstă de noua ani, ulterior revenindu-se cu informația că băiatul a fost scos la mal de mama acestuia. Militarii ajunși la fața locului au început imediat acțiunile de căutare, reușind, cu ajutorul accesoriilor de căutare-salvare să o găsească pe minoră și să o aducă la mal. Pacienta a fost preluată de echipajul SMURD, în stop cardio-respirator și au fost începute imediat manevrele de resuscitare. În sprijin a fost solicitat și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicii au încercat să o resusciteze aproximativ o oră și 50 de minute, însă fără rezultat, minora fiind declarată decedată.

 

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica