miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii de gimnaziu au susţinut ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale

Examenul a luat sfârşit! Proba scrisă la Matematică este ultima din cadrul Evaluării Naţionale 2016. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 4.571 de elevi din Dolj, iar dintre aceştia, 174 au fost absenţi.

Elevii au intrat, ieri, în sala de examen la 8.30, iar la ora 9.00 au primit subiectele la Matematică de la examenul de Evaluare din acest an. Cerinţa punctului 6 de la Subiectul I i-a pus în încurcătură pe candidaţi. Mulţi dintre elevi au afirmat că aceasta nu a fost corect formulată şi i-a indus în eroare pe mulţi dintre ei.

În problema respectivă este dată o diagramă care prezintă repartiţia notelor obţinute la un test la matematică de elevii unei clase a VIII-a dintr-o şcoală. Cerinţa este următoarea:  „Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5 la acest test este egal cu…”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mulţi părinţi şi elevi spun că vor depune contestaţii din cauza problemei 6 de la Subiectul I, care nu ar fi clar enunţată.

”S-au înscris 4.571 de elevi şi au fost absenţi 174. Nu a fost nici un eliminat. Lucrările nu se vor corecta în judeţul nostru. Sunt 70 de profesori de Matematică ce vor corecta lucrările elevilor din alt judeţ care ajung în centrul nostru de corectare”, a declarat Lavinia Craiovenu, inspector şcolar general, ISJ Dolj.

Prima afişare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

 

 

Politica