vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Executare fără finalizare

20 de romi din cartierul Meteor au pus pe jar forţele de ordine. Aceştia s-au baricadat în curţi şi au ameninţat că îşi vor da foc, supăraţi că urma a fi evacuaţi din palate. Zeci de poliţişti şi jandarmi au intervenit pentru a calma spiritele.

Executorul judecătoresc care trebuia să pună în aplicare ordinele de evacuare a patru familii, care şi-au construit locuinţele pe terenul unor alte persoane, Dragoş Ivanovici, din Craiova, a declarat, pentru MEDIAFAX, că romii au primit o amânare.

"Deocamdată nu este finalizată executarea. Se încearcă să se ajungă la o altă înţelegere între părţi. S-a mai încercat, dosarul este început din 2011. Până la urmă este o hotărâre judecătorească, va trebui să fie pusă în executare, dacă nu se ajunge la o înţelegere. Sunt patru debitori, hotărârea prevede lăsarea în deplină proprietate a terenului, desfiinţarea construcţiilor de pe teren, creditorul poate demola pe cheltuiala debitorilor, dacă aceştia nu se conformează. S-a mai acordat un termen de încă o săptămână. Debitorii fac demersuri la Primărie, se caută soluţii care ar putea evita evacuarea şi eliberarea cu forţa”, a spus Dragoş Ivanovici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Romii susţin însă că au plătit de-a lungul anilor, în tranşe, terenul pe care au construit locuinţele, dar că nu au acte doveditoare şi se plâng că proprietarii terenurilor au majorat preţul.

"Nu putem negocia, pentru că cer o sumă mare, iar noi n-avem bani. Au mărit preţul, în 2007 ne-au cerut şapte euro pe metru, acum cer de zece ori mai mult. Am zis să plătim pământul de sub casă şi o mică potecă, restul să şi-l închidă proprietarul”,  a declarat, pentru MEDIAFAX, Lăţa Dumitru, unul dintre cei care urmau să fie evacuaţi.

Dacă după termenul de o săptămână nu se va ajunge la o înţelegere, se va merge cu utilajele în zonă pentru demolarea palatelor romilor.

"Avem o săptămână pentru negocieri. S-a vorbit cu avocatul să se facă eşalonare la plată cu promisiune de vânzare, însă dacă preţul rămâne exorbitant, rămânem tot aşa. Noi am mai plătit unor proprietari, cred că oamenii au dat cam 500 de milioane”, a declarat, pentru sursa citată, Ion Marin, reprezentant al comunităţii romilor din cartierul Meteor.

 

 

Politica