joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guri de canal astupate, uitate după ploaie

Un cititor Jurnalul Olteniei ne-a scris în legătură cu faptul că, pe strada pe care locuieşte, în cartierul George Enescu din Craiova, mai multe guri de canal au fost astupate în urma lucrărilor de asfaltare, guri care au răbufnit la cea mai recentă ploaie torenţială.

Acesta s-a plâns de faptul că gurile sunt încă nereparate, dar şi că, din această cauză, subsolurile a două scări de bloc ar fi fost inundate cu mâl.

„Aş vrea să vă rog să publicaţi un articol despre modul cum s-au executat lucrările de asfaltare pe str. Făgăraş, din cartierul George Enescu, unde, în colţul blocului D19, sc. 2, au fost astupate gurile de canalizare. La ultimele ploi torenţiale, din această cauză, canalizarea pluvială a refulat, inundând subsolurile a două scări cu mâl. Ca dovadă, acele guri de preluare a apei pluviale nu au fost nici acum reparate”, ne-a transmis craioveanul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Căminele vor fi ridicate la cotă

 

Autorităţile locale spun că gurile vor fi ridicate la cotă în cel mai scurt timp.

„Toată zona este luată în vedere pentru ridicarea la cotă a căminelor de utilităţi. În ceea ce priveşte inundarea cu mâl a subsolurilor, aceasta nu are legătură cu căminele amintite”, a precizat viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Reamintim că o situaţie asemănătoare s-a petrecut şi pe strada George Bibescu unde, tot la ploaia torenţială de acum două săptămâni, câteva capace de canal, tot asfaltate de constructor, au sărit în aer din cauza presiunii din canalizare, lăsând haos pe stradă. Fisuri în asfalt s-au mai produs pe una dintre bretelele de sub pasajul suprateran, probleme existând, după ploaie, şi pe strada Tecuciului.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica