vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Râmnicu Vâlcea are consiliu local. Nu şi primar

Noul consiliu local al municipiului Râmnicu Vâlcea a fost constituit duminică. Au fost aleşi şi noii viceprimari ai oraşului, unul dintre aceştia preluând atribuţiile de primar, până ce situaţia lui Mircia Gutău, primarul ales, va fi lămurită şi va putea depune jurământul.

“Duminică, 26 iunie, în baza convocării făcute de Prefectul Judeţului, s-a desfăşurat şedinţa de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. După constatarea validării mandatelor, cei 23 noi consilieri locali au depus jurământul, iar Legislativul local şi-a intrat în drepturi. Preşedinte de şedinţă pentru următoarele trei luni a fost ales consilierul local Maria Bobeanu. Totodată, s-a aprobat şi componenţa, precum şi domeniile de activitate ale celor cinci comisii ale Consiliului.

Un alt moment important al acestei şedinţe a fost alegerea viceprimarilor. În urma propunerilor exprimate şi a votului secret, noii viceprimari ai Râmnicului sunt Eusebiu Veţeleanu şi Carmen Preda. Cu aceasta, şedinţa de constituire a noului Consiliul Local a luat sfârşit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imediat după, la iniţiativa unui grup de consilieri, a fost convocată de îndată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal, având pe ordinea de zi desemnarea unui viceprimar cu atribuţii de primar interimar şi desemnarea unui consilier local care să îndeplinească atribuţiile viceprimarului cu funcţie de primar interimar. În urma propunerilor făcute, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a fost însărcinat temporar cu atribuţiile primarului municipiului, iar consilierul local Vasile Cocoş a fost desemnat să îndeplinească atribuţiile viceprimarului Veţeleanu. În cuvântul său, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a mulţumit pentru încrederea acordată şi a declarat că interimatul la conducerea Primăriei va fi unul de scurtă durată, până la validarea mandatului primarului ales, Mircia Gutău, prezent, de asemenea, în Sala de Consiliu, la acest moment deosebit”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Râmnicului.

Reamintim că şedinţa de constituire a Consiliului Local Municipal Râmnicu Vâlcea, şedinţă în care şi primarul ales trebuia să depună jurământul, nu s-a mai întrunit, joi, consilierii PSD, PER şi PNL refuzând să participe la şedinţă, după ce, Judecătoria Râmnicu Vâlcea i-a invalidat mandatul lui Mircia Gutău.

Judecătorii au dispus, miercuri, invalidarea alegerii lui Mircia Gutău (PER) în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru că nu ar fi ataşat la dosarul de candidatură hotărârea judecătorească definitivă prin care i s-a ridicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales.

Mircia Gutău a anunţat că va contesta decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea pe care o consideră „exces de zel”. El a mai spus că a avut dreptul să candideze, altfel dosarul nu i-ar fi fost acceptat de Biroul Electoral. Mircia Gutău a câştigat cu 41,86% din voturi alegerile pentru Primăria Râmnicul Vâlcea, unde a candidat din partea Partidului Ecologist din România. Pe locul doi s-a clasat deputatul Romeo Rădulescu, fost viceprimar în ultimul mandat al lui Gutău, care a obţinut doar 32,89% din voturi. Mircia Gutău a mai fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, între anii 2004 – 2010, fiind condamnat definitiv în două dosare de corupţie.

 

 

 

Politica