marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piesa de teatru comunitar, “Romeo și Julieta”, reinterpretată la evenimentul “Ziua Reginei”

În urmă cu aproximativ două luni, a avut loc cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional ”Shakespeare” de la Craiova, eveniment cotat de specialiști drept unul dintre cele mai importante din lume, în cadrul căruia s-a realizat pentru prima dată un proiect de teatru comunitar itinerant.

Piesa “Romeo și Julieta”, în regia lui Philip Parr, o coproducție între Compania Parrabbola din Marea Britanie, Compania Teatrulescu din Craiova, Festivalul Internațional “Shakespeare” și Teatrul Național “Marin Sorescu”, a fost o provocare inedită atât pentru actorii profesioniști sau studenți la teatru, cât și pentru actorii amatori implicați.

Timp de 5 zile au avut loc răfuieli în plină stradă între clanurile Montague și Capulet, Craiova devenind Verona. Prezent la festival, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii, a fost impresionat de spectacol, plăcut surprins de reacția publicului numeros, dar și de dăruirea cu care cei din distribuție au jucat de fiecare dată. Drept urmare, a invitat echipa la recepția organizată cu ocazia Zilei Reginei Elisabeta a II-a, oferită joi, 16 Iunie, de Ambasada Regatului Unit la Bucuresti, să pună în scenă mai multe fragmente din piesa “Romeo și Julieta” într-un mod special, momentele fiind jucate spontan, printre sutele de invitați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Evenimentul ce a avut loc la Arenele BNR a marcat, pe lângă celebrarea aniversării Reginei Elisabeta a II-a, si împlinirea a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare.

Printre personalitățile care au apreciat prezența actorilor la eveniment se numără Paul Brummell – ambasador al Marii Britanii, Nigel Townson – director al British Council România, Hussain Taha Hassan Sinjari – ambasador al Irakului, Corina Șuteu – ministru al Culturii, Emil Boroghină – director al Festivalului Internațional “Shakespeare” de la Craiova, precum și mulți alții.

“Pentru toți cei implicați, invitația de a prezenta producția noastră cu “Romeo și Julieta” la București, ca parte din evenimentul organizat de Ambasada Marii Britanii pentru celebrarea Zilei Reginei, a fost o imensă onoare! A putea prezenta munca extraordinarilor actori din comunitatea craioveană în această deosebită circumstanță, nu a fost doar distractiv ci a și adus o mare satisfacție pentru munca asiduă și entuziasmul tuturor celor implicați. Pentru echipa Parrabbola a fost un punct culminant al muncii noastre. Colaborarea cu Compania Teatrulescu și cu toți ceilalți parteneri din Craiova s-a concretizat in teatru de calitate și momente de viață pe măsură. Așteptăm cu nerăbdare viitoarele proiecte împreună.”, a declarat Philip Parr, directorul artistic al Companiei Parrabbola.

“Compania Teatrulescu a fost onorată de invitația Ambasadei Marii Britanii la București, de a prezenta scene din spectacolul de teatru comunitar “ROMEO ȘI JULIETA” în regia lui Philip Parr, directorul artistic al companiei Parrabbola din Marea Britanie, în cadrul evenimentului organizat în cinstea sărbătoririi Zilei de Naștere a Reginei Elisabeta a II-a. Mulțumim Ambasadorului Paul Brummell, întregii echipe de organizare a Ambasadei, a Consiluilui Britanic, companiei Parrabbola și tuturor actorilor ce au dat viață acestui spectacol minunat, atât celor prezenți la eveniment, cât și celor absenți. De asemenea, mulțumim pentru suport Teatrului Național ”Marin Sorescu” Craiova și Operei Române Craiova. Un moment excepțional!!!”, a spus Ramona Drăgulescu, președintele Companiei Teatrulescu.

Foto:  Bogdan Mihai Mocanu pentru Ambasada Marii britanii la Bucuresti

Politica