vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenia vrea autostradă!

Un nou protest pentru autostrada Craiova-Piteşti a avut loc, sâmbătă, la ieşirea din oraş.

Evenimentul, ajuns la ce-a de-a patra ediţie şi care se desfăşoară sub sloganul „Oltenia vrea autostradă”, vrea să atragă atenţia autorităţilor de la Bucureşti cu privire la importanţa construirii acestui drum. Acest proiect trebuie să fie pentru toţi politicienii, din toamnă, primul obiectiv pentru care trebuie să meargă în parlament, spune deputatul Florentin Gust, iniţiatorul manifestării.

„Aşa cum ne-am propus şi cum am promis, lună de lună, un grup de olteni inimoşi va fi consecvent şi perseverent. Pentru că acest proiect trebuie să fie proiectul tuturor oltenilor, indiferent de culoarea politică, indiferent de ce statut social au, pentru că autostrada Olteniei înseamnă dezvoltare, înseamnă locuri de muncă, firme care vin în Oltenia, înseamnă în definitiv, conectarea de restul ţării. Pentru că Oltenia a rămas una dintre cele mai sărace regiuni din România, iar unul dintre motive este şi lipsa unei infrastructuri care să o lege de restul ţării, cred că acest proiect trebuie să fie pentru toţi politicienii, din toamnă, primul obiectiv pentru care trebuie să meargă în parlament. Eu cred că, lună de lună, ne vom strânge şi vom fi perseverenţi, cred că Guvernul sau viitorul guvern va înţelege că nu este un moft pentru Oltenia, este o necesitate. O să continuăm, lună de lună, să facem acest lucru, şi o să continuăm chiar dacă e ploaie sau soare cum este acum, chiar dacă e concediu, vom face asta, lună de lună, până când cei de la Bucureşti vor înţelege că nu ne pot şterge de pe harta dezvoltării. Până acum încă nu au avut o reacţie pentru că, într-adevăr a fost şi o perioadă cu campania electorală şi oarecum autorităţile nu s-au băgat, dar cred că de acum încolo avem cale deschisă şi sper eu ca şi restul partidelor politice cât şi cetăţenii să înţeleagă că şi ceea ce facem noi în fiecare lună nu este un demers politic, ci unul civic prin care trebuie să punem presiune pentru că în ceea ce priveşte decident în Guvern nimeni nu vorbeşte despre Oltenia, despre Craiova. Noi cei din Oltenia, indiferent de statut, culoare politică şi ceea ce facem în viaţa de zi cu zi, indiferent că Bucureştiul ne va lua în seamă doar atunci când vom trage clar un semnal de alarmă, lucrurile astea trebuie să se întâmple lună de lună. Când vom înţelege asta şi cei de la Bucureşti ne vor lua în seamă”, a declarat deputatul Florentin Gust.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care au aderat la protest spun că autostrada ar aduce investitori în zonă, investitori care ar crea locuri de muncă.

„Orice investitor care vrea să îşi dezvolte o afacere se interesează în primul rând de infrastructură. Cum drumurile sunt aşa cum sunt, iar cu trenul nu este rentabil să transporţi marfa pentru că şi acolo sunt probleme cu infrastructura, zona noastră este ocolită de investitori. Doljul este primul pe ţară la numărul de şomeri. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă, iar pentru asta avem nevoie de autostradă. Am mulţi prieteni care, la fel ca mine, vor să trăiască, să muncească aici, nu în alte ţări. Guvernanţii ar trebui să se mai gândească şi la noi”, a afirmat Adrian Cranta, unul dintre tinerii care a luat parte de fiecare dată la protest.

Un alt tânăr, participant la miting a mărturisit: „Mă aflu aici pentru că acum câţiva ani am fost nevoit să plec din Craiova, să mă duc la Bucureşti, pentru că aici locurile de muncă sunt limitate, investitori nu prea sunt şi ne dorim ca odată cu începerea şi construirea autostrăzii să vină mult mai mulţi investitori, să fie locuri de muncă şi mulţi dintre noi să se întoarcă acasă, iar cei mai tineri să nu mai plece. Este a treia ediţie la care particip, am venit special pentru asta şi voi continua să vin”.

„Este un deziderat care nu are implicaţii politice, chiar dacă el aparţine ca proiect, idee, deputatului Florentin Gust. Este un lucru extrem de important pentru dezvoltarea economică a acestei zone, nu vor veni investitori dacă nu reuşim să sensibilizăm autorităţile. Vrem autostradă, vrem locuri de muncă, vrem să nu mai fim nevoiţi să plecăm din ţară”, a spus o craioveancă.

Craiovenii vor continua protestul până când vor fi auziţi de guvernanţi. Iniţiatorul protestului, deputatul craiovean Florentin Gust, îi aşteaptă şi pe ceilalţi politicieni din regiune la manifestare.

 

Politica