joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se măreşte miza la Euro!

Faza grupelor a luat sfârşit, miercuri seara, odată cu ultimele meciuri din grupele E şi F, partide ce au decis reprezentativele ce completează tabloul optimilor de finală de la competiţia continentală. Meciurile sunt programate sâmbătă, duminică şi luni, urmând să avem parte de dueluri care mai de care mai interesante, încrucişările care s-au produs după surprizele apărute în etapa grupelor făcând să existe dispute neaşteptate. Faza optimilor de finală va fi deschisă sâmbătă, de la ora 16.00, de întâlnirea dintre Elveţia, ocupanta locului secund din grupa României, şi Polonia omologa sa din grupa C, un meci echilibrat, cu ambele echipe care prezintă loturi de o valoare apropiată şi au şanse egale de calificare în sferturi.

Urmează apoi o partidă între două naţiuni ce îşi au teritoriul pe aceeaşi zonă insulară a Europei, Țara Galilor şi Irlanda de Nord ne vor arăta un fotbal cu un accent special britanic, naţionala lui Bales părând totuşi favorită în faţa nord-irlandezilor debutanţi la un turneu final de campionat european. Supriza negativă din grupa F, Portugalia a încheiat prima fază a competiţiei pe locul trei şi va întâlni, în ultimul meci de sâmbătă, supriza plăcută din grupa D, Croaţia care a ocupat prima poziţie în ierarhie după victoria cu 2-1 în disputa cu Spania.

Ziua de duminică programează meciul ţării gazdă din optimi, Franţa întâlnind Irlanda de la ora 16.00. Irlandezii şi-au asigurat calificarea de pe locul trei, după ce s-au salvat în ultimul meci din grupe, cu o victorie adjudecată pe final de joc în faţa Italiei, în timp ce Franţa a câştigat grupa cu două victorii şi o remiză, fiind considerată de mulţi specialişti drept o favorită la dobândirea trofeului. Campioana mondială din 2014, Germania, va intra în scenă contra Slovaciei, o reprezentativă ce poate pune probleme oricărei formaţii, însă este puţin probabil ca această naţională să fie o stavilă în drumul către finală pentru “Mannschaft-ul” lui Low, meciul disputându-se de la ora 19.00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Seara de weekend va fi închisă de meciul dintre Ungaria şi Belgia, unul care merită urmărit mai ales după parcursul foarte bun pe care l-au avut maghiarii în grupe, reuşind să termine această fază pe primul loc, fără nicio înfrângere. Luni, însă, se va da marea bătălie, una care valorează cât o finală, între Spania şi Italia, de la ora 19.00, iar faza optimilor va fi încheiată de confruntarea dintre Anglia şi Islanda, de la ora 22.00.

Foto: Spania – Italia este capul de afiş al optimilor de finală de la Euro 2016

 

PROGRAM OPTIMI EURO 2016

Sâmbătă, 25 iunie

Elveţia – Polonia ora 16.00

Țara Galilor – Irlanda de Nord ora 19.00

Croaţia – Portugalia ora 22.00

Duminică, 26 iunie

Franţa – Irlanda ora 16.00

Germania – Slovacia ora 19.00

Ungaria – Belgia ora 22.00

Luni, 27 iunie

Italia – Spania ora 19.00

Anglia – Islanda ora 22.00

 

ÎMPERECHERE PENTRU SFERTURI

Joi, 30 iunie

Elveţia/Polonia – Croaţia/Portugalia

Vineri, 1 iulie

Țara Galilor/Irlanda de Nord – Ungaria/Belgia

Sâmbătă, 2 iulie

Germania/Slovacia – Spania/Italia

Duminică, 3 iulie

Franţa/Irlanda – Anglia/Islanda

 

 

Politica