sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Dunării, sărbătorită de elevi în Grădina Botanică

În fiecare an, pe 29 iunie, serbăm Ziua Internaţională a Dunării. Evenimentul marchează semnarea, la Sofia, în Bulgaria, a Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea (ICPDR). Documentul asigură cooperarea dintre guverne, instituţii de cercetare şi industrie, această dată fiind marcată la nivel internaţional la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea.

Ziua Dunării înseamnă solidaritate între ţările străbătute de acest fluviu, şi care au o dorinţă comună, responsabilitatea de a proteja această resursă preţioasă.

Specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, au desfăşurat diverse evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Dunării 2016, în mai multe unităţi de învăţămâmt din Dolj şi Mehedinţi, iar miercuri, au încheiat acţiunile educaţionale printr-o activitate sportivă şi de recreere în Grădina Botanică din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Acest eveniment pe care îl desfăşurăm în momentele următoare face parte dinr-o serie a evenimentelor pe care Administraţia Bazinală de Apă Jiu le-a dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale a Dunării. În acesta an, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a stabilit ca acţiunile dedicate acestei sărbători să fie întinse pe întreaga lună iunie, de altfel, luna iunie fiind declarată şi “Luna Dunării”. Încă de la începutul acestei luni, Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin specialiştii săi, a avut o serie de acţiuni educative, am mers în mai multe şcoli din Municipiul Craiova şi nu numai, având în vedere că noi administrăm şi Dunărea pe partea Severinului, multe dintre acţiuni au avut loc şi în judeţul Mehedinţi. Au fost acţiuni în şcoli prin care s-a explicat copiilor importanţa Dunării, tema din acest an fiind şi “Fii activ!” şi, drept urmare, am încercat să corelăm diferite teme pentru ce înseamnă Dunărea din punct de vedere economic, financiar, turistic şi tot ce înseamnă această convieţuire cu acest fluviu. Evenimentul din această zi, unde se va desfăşura un minicros şi un dans sportiv de către elevii Școlii Nicolae Romanescu din Craiova, este ultimul din evenimentele dedicate Zilei Dunării care încheie acţiunile educative”, a spus Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt Administraţia Bazinală de Apă Jiu.

Elevii Școlii Nicolae Romanescu din Craiova, coordonaţi de doamnele profesoare Constanţa Cotelin şi Viorica Boldişor, au participat la un minicros şi un dans sportiv în urma cărora, şcolarii au fost premiaţi de cei de la A.B.A. Jiu cu trăistuţe, tricouri, şepcuţe, steguleţe şi sticluţe cu apă şi băuturi răcoritoare, oferite de colaboratorul oficial al Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea. Tema propusă de ICPDR pentru acest an a fost “Fii activ!”.

Odată încheiate aceste evenimente în şcoli, A.B.A. Jiu îşi continuă activităţile dedicate Dunării cu desfăşurarea şedinţei Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre în data de 28 iunie la Severin şi un exerciţiu-simulare de intervenţie şi prevenire a inundaţiilor pe Dunăre, la Bechet, pe 29 iunie”.

“Urmează ca în data de 28 iunie să avem şedinţa festivă a comitetului de bazin Jiu-Dunăre care se va ţine în judeţul Mehedinţi, iar în ziua de 29 iunie, când este zi declarată la nivel internaţional ca Ziua Internaţională a Dunării, Administraţia Bazinală de Apă Jiu va organiza un exerciţiu-simulare de inundaţii la Bechet, prin care vom încerca să prezentăm materialele pe care le avem noi de prevenire a inundaţiilor pe care le-am accesat în ultimul an, prin diferite proiecte proprii, de la bugetul de stat sau prin fonduri europene”, a mai spus Camelia Bărbuţu.

 

 

 

Politica