vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPDATE/ Alegerea lui Gutău, invalidată de instanţă

UPDATE/PSD și PER au anunțat că vot boicota ședința de astăzi de constituire a noului Consiliu Local Municipal, după ce miercuri Judecătoria Râmnicu Vâlcea a invalidat alegerea lui Mircia Gutău în funcția de primar. Cele două partide au majoritate în CLM.

„Este o situaţie halucinantă pentru că, indiferent de orice interpretare, Mircia Gutău a câştigat în Râmnicu Vâlcea alegerile pentru funcţia de primar şi deci încrederea oamenilor, iar acest lucru trebuie respectat”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele PSD Vâlcea, adăugând că PSD vrea clarificarea acestei situaţii cât mai rapid.

Ședința va fi, cel mai probabil, amânată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus, miercuri, invalidarea alegerii lui Mircia Gutău (PER) în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru că nu nu ar fi ataşat la dosarul de candidatură hotărârea judecătorească definitivă prin care i s-a ridicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales, potrivit MEDIAFAX.

Gutău a declarat corespondentului MEDIAFAX că hotărârea de invalidare a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea reprezintă un exces de zel, urmând să o conteste. El a mai spus că a avut dreptul să candideze, altfel dosarul nu i-ar fi fost acceptat de Biroul Electoral.

„Este un exces de zel, că doar dosarul mi l-a verificat Biroul Electoral Judeţean şi cel municipal. Mi-au spus că n-am depus la dosar hotărârile originale, pe care le am la mine, le am în buzunar. O să fac contestaţie, dar este o aberaţie. Ei trebuia, conform legii, să verifice în tabelul electronic că nu am interdicţie de a candida. Sunt radiat de acolo. Asta e viaţa în România. Fac recursul astăzi şi, mâine, cred că se judecă recursul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mircia Gutău.

Mircia Gutău a câştigat cu 41,86% din voturi alegerile pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, unde a candidat din partea Partidului Ecologist din România. Pe locul doi s-a clasat deputatul Romeo Rădulescu, fost viceprimar în ultimul mandat al lui Gutău, care a obţinut doar 32,89% din voturi.

Şedinţa de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Râmnicu Vâlcea şi de învestire a noului primar ar trebui să aibă loc astăzi, la ora 18.

“În conformitate cu Ordinul Prefectului nr. 245, înregistrat la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea sub nr. 23193/22.06.2016, joi, 23 iunie, la ora 18.00, se convoacă şedinţa de constituire a Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Conform proiectul ordinii de zi, în cadrul şedinţei se va alege comisia de validare, se va prezenta rezultatul validării alegerii primarului, se vor valida mandatele consilierilor aleşi, se va depune jurământul de către consilierii aleşi şi se va constitui Consiliul Local. Ulterior se va alege un preşedinte de şedinţă, se va depune jurământul de către primar, vor fi aleşi cei doi viceprimari şi se va aproba numărul şi componenţa celor cinci comisii de specialitate”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul primăriei.

Gigi Ion Matei, cel care a condus interimar, până acum, Primăria Râmnicului să mulţumească cetăţenilor.

“La finalul mandatului interimar pe care l-am deţinut în fruntea Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, îmi revine datoria de onoare de a adresa mulţumiri şi sincere aprecieri personalului din Primărie, din direcţiile din subordine – cu precădere Direcţiei Administrarea Domeniului Public, din societăţile gestionate de Consiliul Local – SC Pieţe Prest SA şi SC ETA SA, din instituţiile culturale ce funcţionează sub tutela Municipalităţii – Filarmonica ”Ion Dumitrescu” şi Teatrul Municipal ”Ariel” şi din cadrul Poliţiei Locale pentru eforturile făcute şi pentru colaborarea de care m-am bucurat.

Doresc, totodată, să mulţumesc şi tuturor entităţilor cu care am lucrat în această perioadă – instituţii publice, societăţi comerciale care prestează servicii de interes public, organe ale statului cu atribuţii în ordinea şi siguranţa cetăţenilor şi partenerii economici ai administraţiei publice locale: tot ceea ce s-a făcut bun în interimatul pe care l-am deţinut la Primăria Municipiului li se datorează, în mare măsură.

Dar mai ales vreau să mulţumesc cetăţenilor Municipiului Râmnicu Vâlcea, celor care au înţeles că investiţiile de anvergură presupun şi dezagremente temporare şi că fondurile puse la dispoziţia oraşului trebuie folosite pentru dezvoltarea sa durabilă. Sper că bunele mele intenţii au fost recepţionate ca atare de cât mai mulţi dintre locuitorii acestui oraş deosebit, iar finalizarea tuturor investiţiilor va face uitate nemulţumirile pe care, poate, le-au avut pe parcursul derulării acestora.

Începând de mâine, 23 iunie, o nouă echipă se va instala la conducerea municipiului Râmnicu Vâlcea. Le doresc succes şi îmi exprim speranţa că activitatea lor din următorii ani va însemna cât mai multe noi realizări pentru comunitatea locală”, a spus Gigi Ion Matei.

 

 

Politica