miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbal feminin/ Dimulescu a marcat sub ”tricolor,,

Naţionala de fotbal Under 14 a României a jucat săptămâna trecută două meciuri amicale cu selecţionata similară a Moldovei. Cele două partide sau disputat la Vadul lui Vodă, pe terenurile superbei baze de antrenament ale echipei naţionale a Republicii Moldova.

Printre ”tricolore” s-a regăsit şi jucătoarea grupării craiovene Real, Roberta Dimulescu. Dimulescu a punctat chiar în primul meci interanţional al reprezentativei României, printr-un şut plasat din afara careului care a surprins-o pe apărătoarea buturilor adverse, fiind completată în victoria, scor 2-1, de Anita Kis.

În acest prim joc tânăra antrenoare Irina Codrea, care ocupă şi funcţia de antrenor secund la naţionala mare, a folosit formula: Barbara Sandor – Krisztina Beno (36 Viktoria Balazs), Adela Iosif, Ana Palaghia (67 Larisa Ienovan), Adelina Rusu – Cristina Tudorache, Roxana Mirea (67 Diana Constantin), Anita Kis – Antonia Rotilă (36 Bianca Borcean), Roberta Dimulescu (59 Larisa Ionescu), Rita Mitri (49 Melisa Buleandră).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Meciul al doilea dintre cele două selecţionate s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar golul echipei române a fost reuşit de Dimulescu, care a reluat la colţul scurt din 10 metri. În jocul al doilea echipa României a arătat astfel: Sandor (67 Vasilovschi) – Beno (36 Palaghia), Kis, Iosif, Rusu (48 Constantin) – Mirea, Tudorache, Rotilă (36 Borcean) – Dimulescu (68 Larisa Ienovan), Mitri (56 Balazs), Ionescu (36 Buleandră).

”Sunt foarte bucuros că jucătoarea noastră Roberta Dimulescu a avut o prestaţie bună în ambele jocuri, în care a reuşit să marcheze. Sper ca în curând şi alte jucătoare de la echipa a doua să fie convocate, pentru că sunt fete talentate la noi la club. Dimulescu şi alte câteva tinere se vor regăsi în campionatul viitor la echipa mare”, a spus antrenorul echipei Real Craiova, Sorin Pătraşcu.

Acţiunea de la Vadul lui Vodă a fost prima pentru naţionala Under 14 a României în lot regăsindu-se jucătoare, născute de la 1 ianurie 2002, de la campioana Olimpia Cluj, Independenţa Baia Mare, Vasas Odorheiu Secuiesc, Selena Constanţa, Steaua Bucureşti, Alexandria, Clubul Sportiv Școlar Târgovişte şi Real Craiova.

Cele 18 fete care au făcut deplasarea în Moldova au fost selecţionate după un trial la care au participat 40 de jucătoare.

Mulţumită de prestaţia tricolorelor a fost şi antrenorul echipei U-14, Ioana Codrea, care a spus: ”Cele două partide cu naţionala Republicii Moldova au reprezentat în primul rând o acţiune de selecţie. Le ştim pe fete, le-am urmărit în acest sezon, dar am dorit să le vedem şi în aceste două meciuri amicale. Mă bucură rezultatul obţinut, pentru că a fost un prim joc oficial şi semnalele sunt unele pozitive în ceea ce priveşte formarea unei echipe competitive. Vom vedea ce va fi pe parcurs, însă începutul este satisfăcător”

Politica