joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ciobotărică rămâne sub control judiciar

Fostul manager interimar al Complexului Energetic (CE) Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, rămâne sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Miercuri, magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis în parte apelul declarat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la decizia Tribunalului Gorj care, săptămâna trecută, a decis ridicarea măsurii controlului judiciar.

Astfel, Ciobotărică dar şi ceilalţi doi inculpaţi rămân sub control judiciar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie –D.N.A. serviciul Teritorial Craiova. Desfiinţează în parte încheierea atacată şi rejudecând, În baza art. 348 alin (1) Cod procedură penală raportat la art. 207 alin(4) Cod procedură penală, menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Ciobotărică Ion Laurenţiu, Jianu Dorina şi Antonie Daniel. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 22.06.2016”, se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Craiova.

Laurenţiu Ciobotărică, fost director general al SC Complexul Energetic Oltenia, Daniel Antonie, director Divizia Minieră a complexului la data faptelor şi pe Dorina Jianu, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă în cadrul SC CEO SA Tîrgu Jiu la data faptelor, au fost trimişi în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu.

Aceştia sunt acuzaţi că, în decembrie anul trecut, au aprobat şi acordat în mod nelegal, lui Aurel Medinţu, o compensaţie financiară în valoare de 128.100 lei, pentru ca acesta să renunţe la funcţia de director al Diviziei Energetice.

 

Politica