miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă ITM la UM Sadu

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj desfăşoară o anchetă la Uzina Mecanică (UM) Sadu pentru a stabili cauzele accidentului produs marţi, în urma căruia o angajată, de 47 de ani, a fost rănită într-un incendiu, produs în uzină.

Potrivit ROMARM, persoana rănită în accidentul de muncă produs, marţi, la Uzina Mecanică Sadu se află în continuare în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, iar prognosticul medicilor este rezervat în ceea ce priveşte evoluţia stării victimei, următoarele 3-4 zile fiind critice.

"Victima, o femeie de 47 de ani, este confecţioner produse pirotehnice şi are o vastă experienţă în domeniu. La momentul producerii accidentului, aceasta desfăşura activităţi de tamburare, care presupun curăţarea mecanică a unor subansamble de muniţie încărcate cu substanţa puternic inflamabilă. Din motive care nu au fost încă stabilite, substanţele inflamabile s-au autoaprins, cauzând multiple arsuri victimei. În prezent, la Uzina Mecanică Sadu este în desfăşurare o anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj pentru stabilirea cauzelor accidentului", a transmis ROMARM într-un comunicat de presă adăugând că reprezentanţii companiei menţin în permanenţă legătura cu medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, dar şi cu echipa care realizează ancheta privind cauzele accidentului şi va informa opinia publică pe măsură ce vor apărea date importante în legătură cu evoluţia acestui caz.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi poliţia anchetează cazul.

“La data de 21.06.2016, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112, de un bărbat de 55 de ani, inginer în cadrul Uzinei Mecanice Sadu, cu privire la faptul că în Secţia Tamburare a avut loc un accident de muncă. Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit faptul că o femeie de 47 de ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, în timp ce îşi deşfăşura activitatea la locul de muncă, cu ocazia deschiderii uşii unui  tambur, s-a produs o flacără, victima suferind arsuri la nivelul părţii superioare a corpului. Aceasta a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, a transmis IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

sursa foto: gorjexclusiv.ro

 

Politica