sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova îşi pregăteşte “armele” pentru sezonul viitor

Mediocritatea în care s-a scăldat echipa feminină de handbal în sezonul trecut i-a făcut pe oficialii clubului craiovean să se gândească serios la soluţii reale pentru un următor sezon convingător. Prima măsură importantă pusă în practică de conducerea SCM Craiova a fost aducerea lui Bogdan Burcea pe postul de antrenor, în locul Simonei Gogîrlă, care nu a excelat în mandatul petrecut la Craiova. Apoi, imediat după venirea noului tehnician de la Corona Braşov, care a mai pregătit formaţia olteană în urmă cu câţiva ani, a fost anunţat şi transferul Cristinei Zamfir care l-a urmat pe Burcea de sub Tâmpa până în Bănie. Achiziţiile n-au încetat deloc în ultimul timp, chiar, din contră, s-au intensificat, iar după achiziţionarea jucătoarei de origine sârbă Zeljka Nikolic la finalul lunii mai, care evoluează pe postul de extremă dreaptă la naţionala Serbiei, SCM Craiova a dat lovitura în acest weekend prin aducerea căpitanului echipei naţionale a României, Valentina Ardean-Elisei. Nu aici s-au oprit însă transferurile, la începutul acestei săptămâni oficialii clubului oltean anunţând alte două straniere la echipă. Este vorba despre portăriţa ucraineană Yuliya Dumanska (19 ani), care a evoluat ultima oară pentru HCM Baia Mare, şi interul dreapta originar din Muntenegru, Jelena Markovic (26 ani), ultima dată jucând la formaţia franceză ATH Achenheim, fiind totodată şi componentă a lotului naţional de senioare din ţara sa. În cariera sa, Yuliya Dumanska a mai jucat pentru echipele Bolena Gorodenka, Galychanka Lviv, CS Marta Baia Mare şi CSU Neptun Constanţa, în timp ce Jelena Markovic a făcut parte din loturile formaţiilor ZRK Buducnost, Lokomotiva Zagreb, Iuventa Michalovce şi Blomberg Lippe. Aceste două transferuri vin să întărească lotul craiovean, care se pare că va deveni unul destul de solid pentru ediţia 2016-2017 a campionatului naţional. Yuliya Dumanska a declarat că a venit în Bănie cu încrederea că această echipă va fi una din formaţiile ce vor face performanţă în sezonul viitor.

”Am ales să-mi continui parcursul bun de până acum în handbal la SCM Craiova. Aceasta echipă va avea un cuvânt greu de spus sezonul următor şi sunt convinsă că vom obţine rezultate foarte bune împreună”, a declarat noul portar al Craiovei.

Cristina Zamfir este încrezătoare în proiectul care se conturează la Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima jucătoare adusă la echipa craioveană în această campanie de transferuri, Cristina Zamfir, a spus pentru site-ul oficial al clubului că se bucură de alegerea făcută, aceea de a evolua în următorul sezon pentru SCM Craiova şi are încredere în proiectul de aici.

”Mă bucur că am ales SCM Craiova. Mi s-a prezentat un proiect mai mult decât interesant care uşor, uşor a început să prindă contur. Sunt sigură că vom fi una dintre echipele puternice ale campionatului. Mulţumesc celor care au făcut posibilă venirea mea la Craiova”, a spus Cristina Zamfir, care a fost pregătită de Bogdan Burcea şi la Corona Braşov.

 

 

 

Politica