marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Șoferii, disciplinaţi prin sancţiuni dure

Poliţiştii Serviciului Rutier Mehedinti au aplicat, în perioada 17.06.-20.06.2016, 413 sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic care nu au respectat Codul Rutier, în valoare de 71.125 lei

 

În perioada 17.06.-20.06.2016, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele mehedinţene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 413 sancţiuni contravenţionale în valoare de 71.125 lei, şi au fost reţinute în vederea suspendării un număr de 30 permise de conducere, 2 certificate de înmatriculare şi constatate 3 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, 114 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 33 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 9 conducători auto au fost sancţionaţi pentru lipsa documentelor, 3 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate bicicliştilor pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi 2 sancţiuni contravenţionale fiind aplicate căruţaşilor, iar 12 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depăşire.

Au condus pe drumurile publice, deşi aveau acest drept anulat

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 18.06.2016, orele 2035, poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat şi oprit în trafic, o persoană de sex masculin, în vârstă de 22 ani, din comuna Malovăţ, sat Malovăţ, judeţul Mehedinţi, care a condus pe strada Prelungirea Topolniţii, în zona târgului săptămânal Veterani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, un autoturismu, având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice anulat din data de 28.10.2012, dată la care a fost dispusă anularea permisului de conducere pe care-l poseda.În cauză s-a început urmărirea penală şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

La data de 20.06.2016, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat o persoană de sex masculin, în vârstă de 42 ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Iorga, din municipiul Drobeta Turnu Severin, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, începând cu data de 7.05.2016.

În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de articolul 335 alin. 2 din Codul Penal.

 

Politica