joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, campioană! A câştigat World Rugby Nations Cup

Dominarea Stejarilor în cadrul turneului World Rugby Nations Cup a continuat sâmbătă, România reuşind să câştige împotriva Argentinei XV, cu 20-8 . Până în finală şi Argentina XV fusese neînvinsă. România şi-a adjudecat astfel cel de-al patrulea trofeu în ultimii 5 ani, după ce şi anul trecut a reuşit o victorie, în finală, tot în faţa argentinienilor.

Stejarii au început în forţă partida, Florin Vlaicu având şansa de a deschide scorul încă din primul minut, însă jucătorul care a sărbătorit cea de-a 93-a selecţie pentru "Stejari", egalând astfel recordul deţinut de Cristi Petre, a nimerit butul lateral. Presiunea a continuat cu atacuri pe liniile dinapoi prin Jody Rose şi Jack Umaga pentru ca apoi acţiunea purtată pe traseul Florin Vlaicu – Cătălin Fercu – Nicholas Onuţu să dea emoţii defensivei pumelor. Argentina XV a replicat, însă Franco Cuaranta a fost placat de Dorin Lazăr şi Stejarii au continuat să domine cu înaintarea, astfel am obţinut o nouă lovitură de pedeapsă pe care însă Florin Vlaicu a irosit-o dintr-o poziţie foarte bună, la 25 de metri faţă de butul advers.

O altă şarjă a pumelor prin Santiago Iglesias a fost oprită de Valentin Calafeteanu după care o pătrundere a lui Jody Rose a mutat jocul la cinci metri de terenul de ţintă argentinian. A urmat o tuşă, iar molul format de Stejari s-a transformat în grămadă spontană, Andrei Rădoi fiind cel care a finalizat acţiunea cu primul eseu al partidei, transformat de Florin Vlaicu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până la pauză atât Valentin Calafeteanu cât şi Lucas Martinez au primit cartonaş galben, iar Florin Vlaicu a concretizat o lovitură de pedeapsă pe fondul presiunii noastre, după primele 40 de minute România având avantaj de 10-0.

 

În partea secundă, elevii lui Felipe Contepomi au încercat să revină în joc, dar acţiunea lui Franco Cuaranta nu a avut ca rezultat decât câştigul teritorial, după care jocul la mână care i-a avut în prim plan pe Cătălin Fercu, Florin Vlaicu, Jody Rose, Viorel Lucaci şi Constantin Pristăviţă a dus la marcarea unui nou eseu în contul Stejarilor. Un balon de urmărire inteligent trimis de Florin Vlaicu l-a găsit pe Cătălin Fercu iar acesta a marcat al 29-lea eseu personal în tricoul cu frunza de stejar, acestea fiind primele sale puncte realizate pentru Stejari după o pauză de 3 ani.

Florin Vlaicu a transformat, deşi poziţia a fost dificilă încercarea fiind marcată la colţ, tot centrul nostru mărind ecartul la 20-0 din lovitură de pedeapsă. România a continuat să menţină posesia în căutarea conservării rezultatului, dintr-o tresărire de orgoliu venind încercarea de onoare a pumelor prin Franco Brarda, lovitura de transformare fiind executată de Joaquin Diaz Bonilla.

Alături de cele trei succese obţinute în ediţia 2016 a competiţiei şi-au făcut debutul şapte jucători a căror evoluţie este dătătoare de speranţe pentru următoarele provocări în drumul pentru calificarea la o nouă Cupa Mondială.

Căpitan al României pentru a 13-a oară, Stelian Burcea şi-a condus echipa spre câştigarea World Rugby Nations Cup.

"A fost obiectivul nostru, să păstrăm trofeul, să câştigăm această competiţie şi cred că am demonstrat, încă o dată, că dorim să câştigăm toate competiţiile în care suntem angrenaţi. A fost o săptămână ciudată pentru că nu s-a mai întâmplat să jucăm un meci în două zile (n.r. – cel cu Uruguay, început pe 13 iunie şi întrerupt din cauza fulgerelor), dar am reuşit să rămânem concentraţi şi să câştigăm", a spus acesta.

"A fost o victorie bună şi un turneu pe măsură. Am testat 7 jucători noi şi toţi au demonstrat că merită să joace în prima echipă. Sunt cu adevărat mândru de ei", a declarat antrenorul României, Lynn Howells

"Felicitări băieţilor care au reuşit o mare performanţă în această seară, pentru că au avut în faţă un adversar puternic. Este o muncă a întregii naţiuni rugbistice din România, a oamenilor din cluburi, a suporterilor, a celor ce muncesc din greu în toate colţurile ţării ca să găsească şi să şlefuiască talente. Disciplina este principala valoare a acestui sport şi am arătat pe parcursul acestui turneu că putem să fim o echipă mare, să fim disciplinaţi şi să nu facem cadouri înainte de Crăciun. Am găzduit de 10 ori această competiţie interesantă, cel mai probabil a fost ultima ediţie, anul viitor sigur România va pleca în turneu ori în Pacific ori în America de Nord, dar odată cu apariţia noului stadion la Bucureşti vom găzdui din nou această competiţie ", a afirmat Haralambie Dumitraş, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, la finalul partidei.

România a organizat 10 din cele 11 ediţii ale turneului, reuşind să câştige 4 dintre acestea, în 2012, 2013, 2015 şi 2016. La celelalte apariții Stejarii au mai ocupat de două ori locul 2 (în 2010 și 2014), o dată pe 3 (în 2008), de două ori pe 4 (în 2007 și 2009) și o dată pe 5, în 2011.

Singura ediție a World Rugby Nations Cup la care Stejarii n-au participat a avut loc în 2006, fiind organizată de Portugalia.

 

 

Politica