joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PMP Dolj se alege cu un şef… până la sfârşitul săptămânii

Vicepreşedintele PMP, Robert Turcescu, a venit, sâmbătă, la Craiova pentru a anunţa numirea, la finele acestei săptămâni, a unei conduceri interimare a organizaţiei judeţene Dolj. Acesta a vorbit şi despre situaţia lui Gelu Vişan şi a spus că este nevoie de un PMP puternic la nivel local, considerând că, având în vedere situaţia actuală a primarului Craiovei, ar fi posibil să aibă loc alegeri anticipate pentru scaunul de primar.

Vicepreşedintele PMP, Robert Turcescu, a susţinut sâmbătă, la Craiova, o conferinţă de presă în care a anunţat că o conducere interimară a PMP Dolj va fi numită până la sfârşitul acestei săptămâni. Turcescu a spus că, în perioada următoare, va fi creată şi o organizaţie la nivelul Craiovei. „Am venit pentru a-i asigura pe colegii noştri din organizaţia judeţeană Dolj că vor avea o clarificare, o rezolvare a situaţiei legate de conducerea organizaţiei până la finalul săptămânii viitoare, când va fi numită o conducere interimară, cu asumarea acestei conduceri de la nivelul cel mai înalt al conducerii partidului. Preşedintele Traian Băsescu este foarte atent la ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă în continuare cu organizaţia PMP Dolj. Considerăm că în acest moment este foarte importantă consolidarea acestei organizaţii şi restabilirea unui punct de echilibru la nivelul PMP Dolj, realizarea rapidă a unei organizaţii la nivelul municipiului Craiova şi desemnarea unui preşedinte şi la nivelul organizaţiei municipale, mai ales că, din punctul nostru de vedere, va fi foarte mare nevoie de PMP la nivelul judeţului Dolj din multe motive, cel mai important fiind acela că majoritatea PSD în consiliile locale şi judeţene este una mare. Cu atât mai mult, pentru locuitorii judeţului şi ai municipiului este nevoie de forţe de opoziţie locale, puternice, care să poată contrabalansa polul de putere important pe care îl are PSD la nivelul judeţului şi al municipiului”, a explicat Turcescu. Întrebat în repetate rânduri cine va conduce PMP Dolj, acesta a evitat să răspundă, spunând, în linii mari, că „veţi avea mult de scris, oricare va fi alegerea preşedintelui Băsescu”.

 

Turcescu, despre Vişan: „Există şi căderi în sus, mai ales în politică”

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Turcescu a fost întrebat şi de situaţia fostului pretendent la candidatura pentru scaunul de primar, Gelu Vişan, ex-preşedinte al PMP Dolj. Reamintim că acesta nu a reuşit să strângă numărul necesar de semnături pentru a intra în cursa pentru Primăria Craiova. „S-a muncit la nivelul organizaţiei Dolj, dar că evident a existat un management politic mai puţin performant, poate chiar inexistent în anumite zone, iar aceasta nu este o sarcină pe care să şi-o asume, sau o vină, membrii, ci una care revine celor ce au condus unele dintre organizaţiile din judeţ. Perspectiva este cea a paşilor înainte. (…) Domnul Vişan nu mai are şi nu va mai avea niciun rol în noua arhitectură politică, instituţională şi de decizie la nivelul organizaţiei judeţene. Domnul Vişan, în acest moment, va fi însărcinat cu alte îndatoriri la nivelul PMP. Ele sunt în responsabilitatea forurilor de conducere superioară ale partidului, dar la nivelul organizaţiei judeţene, parcursul de conducere al domnului Vişan se încheie. Există şi căderi în sus, mai ales în politică. (…) Sunt convins că domnul Vişan este la momentul în care trage învăţăminte. Dacă ar fi să se mai întâlnească cu situaţii similare, sunt convins că nu ar mai repeta aceste greşeli. În acelaşi timp, politica înseamnă ca, în funcţie de rezultatele pe care le obţii sau nu, să beneficiezi de oportunităţi de avansare în ierarhia politică pe un palier meritocratic sau să-ţi asumi, în cazul unui eşec sau a unei proaste gestionări a unei organizaţii, o demisie, un nou început. Cred că asta se întâmplă şi cu domnul Vişan. PMP are nevoie în continuare de toţi oamenii pe care îi are la dispoziţie”, a declarat vicepreşedintele PMP.

 

Despre alegeri anticipate pentru Primăria Craiova: „Trebuie să fim pregătiţi inclusiv pentru un astfel de scenariu"

Turcescu a mai spus că PMP Dolj şi viitorul PMP Craiova va trebui să fie pregătit pentru eventuale alegeri locale anticipate pentru funcţia de primar, având în vedere dosarul DNA în care este implicat primarul Lia Olguţa Vasilescu. „Nu mi-ar face plăcere să fiu în situaţia în care se află astăzi doamna Vasilescu, dar realitatea din teren, ca să spunem aşa, ne arată că nu ne-am afla în faţa unei situaţii inedite. S-au întâmplat zeci de astfel de situaţii în ultimii ani în care primari condamnaţi a trebuit să renunţe la un moment dat la funcţie. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice, inclusiv pentru un astfel de scenariu. Primul examen, însă, şi cel mai important, este legat de alegerile generale din toamnă unde eu cred că Doljul va face de această dată o figură foarte bună. Chiar sunt foarte optimist”, a conchis Turcescu.

Politica