marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții în Slatina la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

23 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT -BT Olt, în urma perchezițiilor care au avut loc astăzi, în Slatina, la la domiciliile unor persoane fizice si sediile sociale ale unor persoane juridice. Cele cinci percheziții au vizat destructurarea unui grup infractional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„Există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2008-2013, suspectul P. C., administrator al unei societăţi comerciale din Slatina, a iniţiat şi constituit un grup infractional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, administratori ale unor societati comerciale cu comportament de tip fantomă, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, în domeniul comertului cu lingouri de aluminiu.

În perioada menţionată , suspectul a inregistrat in evidenţa contabilă a societăţii,  facturi fiscale in valoare de 12.600.000 lei, eliberate de  către 13 societaţi comerciale de tip fantomă, administrate de către membrii grupului, prin care  s-a atestat în mod fictiv achizitionarea de lingouri de aluminiu, in scopul de a crea aparenţa de legalitate a aprovizionarilor efectuate de către acesta, prin modalitati ilicite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sumele de bani erau retrase de către suspecţi  în numerar din conturile societăţilor comerciale iar ulterior erau restituite liderului grupului infracţional”, precizează procurorii DIICOT.

Persoanele în cauză au creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 7.729. 052 lei.

Politica