joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe recepţia la Water Park

La Water Park-ul din Lunca Jiului s-a solicitat recepţia de către constructorul obiectivului. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat că vor fi construite mai multe chioşcuri în afara Water Park-ului, asta pentru că în incintă, fiind un proiect pe fonduri europene, nu se pot comercializa băuturi.

„La Water Park s-a solicitat deja recepţia de către constructor. Sunt foarte puţine lucruri de făcut acolo. Practic, noi mai avem de pus nişte chioşcuri de apă şi sucuri care nu au nicio legătură cu proiectul european, dar pentru că nu se pot comercializa băuturi răcoritoare în incintă, am luat măsuri pentru a fi construite aceste chioşcuri în afara complexului. Cei care au brăţările pe mână vor putea cumpăra de acolo şi intra la loc”, a spus primarul.

 

Noi achiziţii de colaci şi vestiare

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Acesta a precizat că primăria se află în discuţii cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, pentru a vedea dacă poate face câteva achiziţii de dotări în cadrul proiectului pe fonduri europene.

„Este vorba despre nişte colaci şi nişte vestiare din lemn. În proiect erau prevăzute doar umbrelele şi şezlongurile, dar noi ne-am gândit că poate nu ar fi rău să fie şi colaci din aceia pentru lazy river. Va trebui să facem o nouă procedură de achiziţie. La ora actuală suntem în discuţii cu ADR pentru a vedea dacă putem să o facem în cadrul proiectului european sau va trebui să facem o achiziţie separată din fondurile municipalităţii”, a mai spus Vasilescu.

 

Există soluţii pentru ocuparea posturilor de salvamar?

 

Primăria Craiova speră să dea drumul cât mai repede la parcul acvatic, dar se confruntă în continuare cu lipsa salvamarilor. În urma concursului a fost ocupat un sigur post din cele opt existente.

„Avem, în continuare, problema salvamarilor, care nu este rezolvată. Am avut un singur salvamar care s-a prezentat la acest concurs. De asemenea, avem discuţii cu ADR să vedem dacă putem schimba condiţiile de concurs, să vedem dacă putem să le acceptăm experienţa similară pe care ei să o fi avut deja. Spre exemplu, să fi fost salvamari pe perioada verii la Marea Neagră sau să fi lucrat în străinătate şi să fi făcut aceste cursuri, sau dacă sunt profesori de sport, să poată să obţină mai repede certificatul care să ateste posibilitatea de a concura la postul de salvamar”, a încheiat edilul. 

Politica