vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Biblioteca din Vacanţă” – Ediţia a VIII-a

Pe perioada vacanţei de vară, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, prin secţia pentru Copii şi Tineret – Ludoteca, va organiza cursuri gratuite pentru elevi, în cadrul proiectului  „Biblioteca din Vacanţă”. Înscrierile se fac în intervalul 27-30 iunie, între orele 8.15-16.00, la sediul instituţiei din strada „Mihail Kogălniceanu” nr. 9 sau la numerele de telefon 0251.53.22.67 şi 0351.44.18.09, interior 104. Numărul locurilor este limitat!

În perioada 4 iulie – 31 august, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” se vor desfăşura, săptămânal, diferite ateliere şi cursuri, structurate pe două categorii de vârstă. Astfel, pentru clasele I-IV, în cadrul  Secţiei pentru Copii şi Tineret – Ludotecă,  se vor desfăşura ateliere de limba engleză, desen, origami, hand-made, respectiv igienă şi primul ajutor. Elevilor mai mari, clasele V-VIII, le sunt rezervate cursurile „Micul Jurnalist”, respectiv „Public Speaking”.

Programul „Biblioteca din Vacanţă” este alternativa inedită pe care o propune Biblioteca Aman pentru petrecerea timpului liber în sezonul estival. Vacanţa de vară este perioada anului în care elevii dispun de cel mai mult timp liber. Ca atare, însoţiţi de părinţi, bunici sau amici, copiii se pot înscrie la cursurile gratuite care se vor derula timp de două luni la bibliotecă. Vor avea ocazia de a învăţa lucruri noi şi de a se relaxa într-un cadru plăcut. Alături de distracţie, toţi cei care se vor înscrie la cursurile din acest an vor avea posibilitatea de a deprinde abilităţi noi. Desenul, limba engleză, cursurile de public speaking sau, cu titlu de noutate absolută, activitatea despre importanţa igienei şi a măsurilor necesare acordării primului ajutor sunt câteva dintre cele mai apreciate programe din oferta bibliotecii pentru acest sezon.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toate cursurile şi atelierele care fac parte din program sunt desfăşurate de voluntarii bibliotecii. Astfel, Micul jurnalist va fi desfăşurat de Laura Pumnea şi Cătălin Petrişor, cursul de Public Speaking (oratorie), va fi susţinut de Mihaela Mocanu, iar atelierele hand-made (lucru manual) vor fi derulate de un colectiv mai mare format din Ana Păvălan, Maria Stroe, Georgiana Dumitru, Bianca Bănescu, Liana Rebegilă şi Ana Potropopu. Apropiat ca tematică, atelierul de origami va fi susţinut de voluntarii Interact: Ana Combei, Andreea Pălăştea, Iarina Badea, Ana Potropopu, Mircea Bădoi, Alexandra Bîrcan, Ruxandra Mogoşanu şi Ionuţ Gîngu. Adriana Gămălan se va implica în desfăşurarea cursurilor interactive de desen şi engleză, iar Roxana Oancea şi Florina Pîran vor iniţia, în premieră, cursul de igienă şi primul ajutor.

„Vara este anotimpul pe care cei mici îl aşteaptă cu cea mai mare nerăbdare. Toţi elevii şi studenţii intră în vacanţă. Nu şi noi. Biblioteca Aman continuă organizarea proiectului „Biblioteca din Vacanţă” cu convingerea că toţi participanţii găsesc utile şi distractive cursurile pe care le propunem. Într-un cadru primitor, îi invităm pe toţi cei care doresc să-şi exerseze cunoştinţele de engleză sau desen, pe toţi cei care vor să se iniţieze în tehnicile de hand-made sau origami să se înscrie la cursurile noastre. Ca o premieră absolută, începând cu ediţia din acest an desfăşurăm un curs de igienă şi primul ajutor. Noţiuni elementare există, sperăm doar ca prin activitatea voluntarilor noştri să le oferim tuturor elevilor ocazia de a şi le perfecţiona, în fond, de a învăţa într-un mod cât mai dinamic. La începutul lunii iulie dăm startul acestui proiect. E unul dintre acelea care sunt deja tradiţionale. Le mulţumim tuturor voluntarilor implicaţi. Fără aportul lor aveam de înfruntat multe dificultăţi. Unde mai pui că, cei mai mulţi dintre ei, sunt tot elevi. Elevi care se deschid spre alţi elevi, mai mici, dar dornici de învăţare”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” continuă şi în acest an derularea proiectului  „Biblioteca din Vacanţă”, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie. Adresat copiilor din clasele I-VIII, acesta se desfăşoară în perioada 4 iulie – 31 august şi este structurat pe mai multe ateliere: engleză, desen, jurnalism, hand made, origami, public speaking şi igienă şi primul ajutor. 

Politica