vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveanul Gabriel Dinu boxează pentru o nouă medalie europeană

Unul dintre cei mai promițători pugiliști ai clubului CSM Craiova, dar și al lotului național, va fi prezent în perioada 18 – 26 iunie la Campionatul European de Juniori, ce se desfășoară în Ungaria, la Kaposvar. Deținător al unei medalii de argint la ediția trecută a competiției continentale la categoria 50 de kg, boxerul Gabriel Dinu se va lupta anul acesta pentru o nouă prezență pe podium, de data aceasta la o categorie superioară de greutate, 54 kg. “Avem încredere în forțele lui ținând cont că anul trecut a ieșit vicecampion european la juniori. Sperăm să obțină un rezultat cel puțin la fel de bun ca cel de anul trecut, dar credem că are șanse să i se cânte imnul pe podium și să se întoarcă acasă cu medalia de aur. Din partea clubului, le mulțumim pentru sprijin Alinei Ionescu și lui Origen Staicu de la DJST Dolj, lui Fănel Trandafir, președintele AJB Dolj, și lui Nicolae Peca, președintele de onoare al AJB Dolj.”, a declarat Mircea Călin, directorul CSM Craiova.

Antrenorul Marcel Sârba îl vede favorit la câștigarea titlului european

Sportivul craiovean are toate șansele de a obține o distincție europeană, chiar mai mult el este considerat favorit la câștigarea titlului continental de către antrenorul său, Marcel Sârba. “Anul trecut el câștigase meciul din ring, dar ucrainienii n-au dorit să dea decizia în favoarea lui. Orice neștiutor putea observa dacă viziona meciul că sportivul nostru câștigase meciul. Tot în 2015 el a participat la Campionatul Mondial, unde s-a impus în primul meci cu reprezentantul Angliei, iar în al doilea cu reprezentantul Franței, care a fost o dispută foarte strânsă, eu consider că Dinu merita să fie declarat învingător, dar arbitrii au decis să îi ridice mâna francezului. A ocupat locul șase la această competiție. Anul acesta a mai crescut în categorie, a ajuns la 54 de kg. Ne așteptăm să facă o performanță și mai mare la această ediție pentru că anul trecut boxase împotriva unor sportivi mai mari decât el ca vârstă, iar acum va concura cu adversari de aceeași vârstă sau mai mici cu un an. Sperăm să ia o medalie cât mai strălucitoare. Conform calculelor de pe hârtie ar trebui să obțină titlul european, are șanse mari. Dar depinde și de arbitri, țările care sunt mai dezvoltate au reprezentanți în structurile AIBA, și arbitrii de la aceste competiții țint cont de aspecte de genul.”, a declarat Marcel Sârba. Antrenorul lui Gabriel Dinu a descris și programul de pregătire pe care l-a urmat pugilistul în perioada premergătoare acestui Campionat European: “Am fost la Cupa României în luna mai, unde a luat locul întâi după ce a trecut de cei trei adversari, care nu au fost la fel de puternici ca el. Am continuat pregătirea acasă apoi, iar tot în luna mai a fost cooptat în lotul național pentru o dublă întâlnire cu reprezentativa Bulgariei, la Sofia. După această acțiune s-au întors în țară, au făcut o perioadă pregătirea la Călărași, iar de pe data de 8 iunie lotul se pregătește la Reșița.”, a adăugat antrenorul vicecampionului european de juniori în 2015. Gabriel Dinu își va afla în această seară adversarul din primul meci, precum și ziua în care va lua startul la Kaposvar, în funcție de tragerile la sorți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Planuri pentru Jocurile Olimpice din 2020

Abilitățile de care a dat dovadă Gabriel Dinu în domeniul boxului îl fac pe antrenorul său să se gândească la o posibilă participare la Jocurile Olimpice din 2020. Marcel Sârba are cuvinte de laudă la adresa elevului său și este serios când se referă la obiectivul pe care i l-a fixat sportivului de a boxa în ring la una dintre cele mai grandioase competiții sportive din lume. “Este un băiat cu calități deosebite, chiar am discutat cu domnul director Mircea Călin că noi ne dorim să se pregătească și să fie băiat cuminte, pentru a se putea califica la Jocurile Olimpice din 2020. Acesta este un obiectiv pe care eu mi-l doresc să îl îndeplinim, dar asta va fi posibil numai dacă va continua să se pregătească într-un mod foarte serios și să muncească poate de două ori mai mult decât o face acum. Are abilitățile necesare pentru a ajunge la această competiție supremă din viața fiecărui sportiv.”, a afirmat Marcel Sârba. 

Politica