vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proprietarii de piscine nu se înghesuie la avize sanitare

Din cele 16 piscine existente în judeţul Olt, doar pentru Plaja Olt a fost solicitată autorizarea sanitară pentru acest sezon estival, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

“La nivelul judetului Olt există 16 piscine (zona loc. Slatina = 8, zona Caracal= 7, zona Corabia = 1), din care doar Plaja Olt (2 piscine: adulţi şi copii) a solicitat autorizarea din punct de vedere sanitar pentru sezonul estival 2016; pentru restul piscinelor, până în prezent, reprezentanţii obiectivelor nu au înaintat documentaţia privind viza pentru anul curent.

Programul de monitorizare a calităţii apei de îmbăiere a început din 15 mai 2016, înaintea debutului sezonului de îmbăiere cu aproximativ 2 săptămâni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Monitorizarea calităţii apei de îmbăiere se derulează pe baza contractelor de prestări servicii cu determinarea parametrilor microbiologici ( bacterii coliforme, E. Coli, Enterococi, indicatorul Pseudomonas A.) şi parametrilor fizico-chimici ( pH, clor rezidual liber ), cu scopul de a preveni apariţia unor afecţiuni dermatologice, precum: dermatitele, micozele cutanate”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Olt.

Specialiştii de la Igiena Mediului avertizează că îmbăierea în piscine cu apă hiperclorinată poate cauza alergii şi conjunctivite.

Proprietarilor de piscine le revin unele obligaţii: întocmire” Plan de control intern „(autocontrol): proceduri de operare privind sistemul de monitorizare şi întreţinerea obiectivului, proceduri de întreţinere în situaţiile de urgenţă ( accidente, avarii, incendii, modul de gestionare a situaţiilor ), Plan de măsuri întocmit de D.S.P. şi luat la cunoştinţă de administrator la momentul autorizării sanitare; obligaţia de a verifica cel puţin de doua ori /zi al pH şi clorul rezidual liber şi consemnarea în „ Registrul de evidenţă a datelor”; obligaţia de a pune la dispoziţie „public” , la solicitare, a rezultatelor monitorizării apei de îmbăiere.

 

 

Politica