joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima țară care interzice tăierile de copaci

Ca urmare a unei reglementări adoptate recent de parlament, un pas uriaș spre reducerea despăduririlor la nivel global, Norvegia este prima țară care interzice tăierile de copaci, scrie CNN.com, potrivit Agerpres.

În ritmul spre care ne îndreptăm pădurile tropicale la nivel mondial ar putea dispărea în următori o sută de ani, scrie CNN.com.

Deputații norvegieni s-au angajat, de asemenea, să găsească modalități prin care să se producă produse esențiale precum ulei de palmier, soia, carne de vacă și cherestea astfel încât acestea să aibă un impact foarte mic sau deloc asupra ecosistemelor. Acesta este un angajament asumat de statul norvegian, alături de Germania și Marea Britanie, la summitul Națiunilor Unite pentru climă în anul 2014.

Potrivit Națiunilor Unite, producția de ulei de palmier, soia, carne de vacă și produse din lemn este responsabilă pentru aproape jumătate din totalul despăduririlor pădurilor tropicale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Când pădurile sunt tăiate și se dă foc locurilor respective carbonul din copaci este eliminat sub formă de dioxid de carbon, care este principalul gaz de seră ce contribuie la schimbările climatice.

Norvegia și-a demonstrat angajamentul pentru un mediu mai curat și în alte feluri. În 2008, statul norvegian a dat Braziliei 1 miliard de dolari pentru a lupta împotriva despăduririi pădurii tropicale din zona Amazonului, contribuind astfel la reducerea cu 75% a despăduririlor pe durata a șapte ani. De asemenea. în parlamentul Norvegiei a fost propus un proiect de lege care vizează interzicerea vânzărilor de autovehicule alimentate cu combustibili fosili din anul 2025.

Sursă:agerpres.ro

Politica