miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul de Urgenţă Craiova, de mâine, fără produse Hexi Pharma

Spitalul de Urgenţă Craiova, singurul din ţară care mai avea în uz produse Hexi Pharma, le va înlocui. Produsele noi vor intra în uz începând de mâine, livrările fiind făcute, de zilele trecute, către spitalul din Bănie.

Ministerul Sănătăţii a postat pe site-ul propriu, marți, un comunicat de presă prin care a comunicat concluziile intermediare ale unor controale inopinate, la nivel de ţară, ale Inspecţiei Sanitare de Stat, în urma unor suspiciuni de folosire în continuare a produselor Hexi Pharma la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Conform comunicatului, numai la Spitalul de Urgenţă Craiova se mai foloseau astfel de produse, într-un număr mic.

„La Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, controlul a relevat că mai există un număr redus de produse Hexi Pharma folosite în activitatea curentă. Motivul este dat de faptul că, pentru anumite produse biocide, nu a fost găsit un înlocuitor similar, în stocul de la furnizori, care să îndeplinească cerințele cantitative ale spitalului. În data de 2 iunie au fost semnate contractele cu furnizorii care au câștigat licitația pentru înlocuirea majorității produselor Hexi Pharma. În aceeași zi au fost emise și comenzile pentru marfă. Pentru a preveni apariția de infecții nosocomiale în aceste condiții, Serviciul pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale din spital a luat măsuri suplimentare de curățenie și autocontrol în toate zonele unde produsele s-au mai folosit”, se arată în comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dr. Bogdan Fănuţă: „Mâine vor fi înlocuite în totalitate”

Contactat de Jurnalul Olteniei, managerul unităţii sanitare, dr. Bogdan Fănuţă, a explicat că miercuri vor fi înlocuite toate produsele Hexi Pharma care mai sunt folosite în spital. „Produsele noi au ajuns, sunt în magazie. Acum se lucrează la protocoalele şi procedurile pentru noile produse. Procedurile trebuie să se afişeze peste tot, în sălile de operaţie şi în cele de tratamente, cum se folosesc şi aşa mai departe. Mâine vor fi înlocuite în totalitate”, a precizat Fănuţă.

Reprezentanţii ministerului au mai precizat că în data de 12 mai, Ministerul Sănătății a recomandat suspendarea utilizării produselor Hexi Pharma şi că orice utilizare după această dată cade în răspunderea managementului spitalelor.

Politica