marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un elicopter SMURD s-a prăbușit. Toți membri echipajului au murit

UPDATE: Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în jurul orei 15.00 autorităţile din Republica Moldova au confirmat că epava elicopterului SMURD a fost găsită într-o zonă împădurită, patru persoane fiind decedate, urmând ca la faţa locului să se deplaseze şi secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, informează Mediafax.

Serviciul Situații Excepționale a confirmat informația potrivit căreia un elicopter SMURD s-a prăbușit. 

Şefa serviciului de presă al Departamentul Situații Excepționale, Liliana Puşcaşu, a declarat pentru publika.md că cel puţin o persoană a decedat în urma accidentului. Deocamdată nu se cunoaşte dacă este vorba despre unul din piloţi, scrie EuropaFM.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Elicopterul a fost solicitat în această dimineață de către medicii din Vulcănești, pentru a transporta aerian și monitorizat un pacient, internat în spitalul rational. O femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași. Iar la ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență. Aceasta a fost a 19 operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova, informează aceeași sursă.

Echipajul era format din 4 persoane, cu cetățenie română. O persoană a fost găsită fără suflare, iar alte trei sunt date dispărute.

Politica