sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Majorări salariale pentru toți bugetarii cu salarii mici

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu a declarat la Interviurile Europa Fm că toți bugetarii cu salarii mici, inclusiv profesorii și medicii, vor beneficia de o creștere a veniturilor în medie cu 5 % de la 1 august.

 Asistenții sociali ar urma să beneficieze de cele mai mari creșteri, cu până la 20%, a precizat Anca Dragu.

”Această Ordonanță de Urgență are ca scop eliminarea unor disfuncționalități din sistemul de salarizare. În diferite ministere, pentru aceeași activitate, salariile diferă semnificativ, chiar și în același minister, în același birou, sunt oameni cu salarii diferite. De aceea, prima rundă de creștere a salariilor vizează practic închiderea acestor anomalii din sistemul de salarizare.”, afirmă Anca Dragu, pentru Europa Fm. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebată dacă profesorii și medicii vor fi incluși în aceste categorii de bugetari care vor beneficia de majorări salariale, Anca Dragu a declarat că ”vor fi toate categoriile acolo unde există difuncționalități. Am lucrat pe criteriul de a închide anomaliile din sistem.”

În contextul majorărilor salariale și creșterii indemnizațiilor pentru creșterea copilului, Guvernul nu ia în calcul o creștere a taxelor,  a mai spus ministrul Anca Dragu la Interviurile Europa FM.

”Nu avem în vedere majorări de taxe. Cred că nu este o măsură propice.  Majorarea taxelor în acest moment ar fi un efect distructiv asupra economiei. Economia deja se obișnuiește cu noul regim fiscal. Stabilitatea și predictibilitatea fiscală reprezintă un principiu foarte important și în macroeconomie, deci majorarea taxelor nu este avută în vedere.”, a mai declarat Anca Dragu, citează aceeași sursă. 

 

Politica