joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Termocentrala Ișalnița a fost oprită. CEO disponibilizează 2000 de angajați

2 000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia urmează să fie disponibilizați, începând cu 1 iulie 2016. 

CEO a făcut anunțul aseară, iar dintre persoanele propuse pentru disponibilizare, jumătate vor fi salariaţi care sunt pensionabili până pe 31.12.2019, iar jumătate vor deveni şomeri. Cei mai mulţi dintre viitorii mineri şomeri vor proveni din Gorj şi Mehedinţi, respectiv de la Carierele Seciuri, Tehomir şi Husnicioara sau din personalul TESA.

Angajaţii CEO vor intra prin rotaţie în şomaj tehnic până în luna iunie. Vor fi acordate inclusiv zile de concediu fără plată, anunță Radio Oltenia Craiova. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, CEO a hotărât și oprirea activității Sucursalei Electrocentrale Işalniţa până la sfârşitul lunii iunie a acestui an. Motivul este acela că în Sistemul Energetic Naţional nu este nevoie de energia produsă la termocentrala din Bănie. Directorul Diviziei Energetice, Ionel Ilie, a explicat că grupurile energetice ale termocentralei vor fi repuse în funcţiune doar dacă va exista cerere de energie. În tot acest timp, mai bine de jumătate din salariaţi vor intra în şomaj tehnic. Vor pleca acasă cu 75% din salariu şi salariaţi de la termocentralele din Gorj, însă pe perioade mai scurte şi în număr mai mic. Termocentrala Işalniţa este deja oprită de circa o săptămână, potrivit aceleiași surse.

Politica