sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premiile Oscar 2016

Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscar a avut loc în noaptea de 28 februarie la renumitul Dolby Theatre din Hollywood. 

Au fost înmânate următoarele premii:

Cel mai bun film: "Spotlight"

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu Rachel McAdams, Billy Crudup, Michael Keaton, Liev Schreiber, Mark Ruffalo şi Stanley Tucci în distribuţie, "Spotlight" prezintă eforturile depuse de jurnaliştii de la publicaţia The Boston Globe, în 2002, într-o anchetă amplă, ce a declanşat un scandal uriaş, după dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de mai mulţi preoţi catolici.

Filmul "a oferit o voce pentru supravieţuitorii acestei drame, iar premiul Oscar amplifică această voce", a declarat Michael Sugar, producătorul peliculei, precizând că speră ca această voce să fie auzită până la Vatican. "Papa Francisc, este timpul să-i protejăm pe copii şi să reinstaurăm credinţa", a mai spus acesta, pe scena galei Oscar 2016.

Cel mai bun actor într-un rol principal: Leonardo DiCaprio ( "The Revenant")

”Mulţumesc Academiei, tuturor celor care au fost alături de mine. Le mulţumesc celorlalţi nominalizaţi din aceşt an pentru performanţa lor incredibilă. Revenant a fost rezultatul unei munci teribile, unui efort extraordinar. Îţi mulţumesc Tom Hardy, pentru prietenia pe care mi-ai arătat-o, pentru talentul tău”, a spus DiCaprio, în discursul de după primirea Oscarului.

"Acest film este despre relaţia dintre om şi lume", a adăugat Leonardo DiCaprio. Acesta a vorbit şi despre efortul deosebit pe care l-a presupus realizarea peliculei, militând totodată pentru protejarea mediului înconjurător. "Schimbarea climatului ne va afecta pe toţi", a mai spus Leonardo DiCaprio.

Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu ( "The Revenant")

Cea mai bună actriţă într-un rol principal: Brie Larson ("Room") 

Cel mai bun actor în rol secundar:  Mark Rylance ("Bridge of Spies")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Alicia Vikander ("The Danish Girl").

Cel mai bun film străin: Son of Saul

Sursă: mediafax.ro

Politica