joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițistul Godină, tras la răspundere pentru că și-a făcut treaba bine

Polițistul brașovean, Marian Godină a fost tras la răspundere de către șefi pentru că și-a exercitat așa cum trebuie îndatoririle. Godină a postat pe pagina sa de Facebook întreaga întâmplare, ba mai mult astăzi, anunța chiar că își va da demisia. Asta la o zi după ce a fost reclamat de către Luana Minea, consilier județean PSD și directoarea Crucii Roșii Brașov, personaj în povestea lui. La scurt timp, însă postarea acestuia în care își anunța demisia și spunea „Ați câștigat milițienilor!”, a fost ștearsă.

Mai jos aveți întregul eveniment relatat de către polițistul Marian Godină pe pagina sa de Facebook.  

TEXTUL E LUNG, DAR MERITĂ CITIT!
Asta abia mi s-a întâmplat, aşa că nu apare în carte, dar acolo sunt altele.
Deşi cu puțin timp în urmă, Poliția Rutieră Braşov a fost decimată, şeful Serviciului Rutier Braşov fiind condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, trăgând astfel şi 12 agenți de poliție după el, se pare că vechile metehne persistă, însă sub altă formă.
Ca să fiu mai explicit, acel şef condamnat îşi suna subalternii din teren care îi opreau prietenii şi astfel îi scăpa de amenzi. 
Am fost de serviciu pe 8 februarie 2016, adică săptămâna trecută, şi am oprit o maşină al cărei şofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit să se oprească pentru a nu fi lovit.
M-am prezentat, i-am cerut actele şoferului şi i-am spus că i se va reține permisul. În timp ce mă duceam spre maşina poliției, de pe locul din dreapta față a maşinii oprite a coborât o doamnă care a venit la mine şi mi-a zis:
-Stați că nu e chiar aşa, stați să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roşie Braşov şi colaborez cu şefii tăi.
-Vă rog să rămâneți în maşină. 
Asta a fost singura replică a mea, iar doamna a urcat în maşină.
Era clar că dăduse deja telefoane, dar nu a avut curaj să mă sune careva.
Mi-am făcut treaba şi i-am reținut permisul şoferului, mai ales că Braşovul e în topul accidentelor cu pietoni loviți pe trecere. I-am explicat că poate face contestație la judecătorie iar dumnealui a spus că mai întâi se va duce la şefii mei.
La scurt timp după întâmplare, colegul de pe echipaj a fost sunat de şeful Biroului Rutier Braşov şi întrebat dacă unul dintre noi a reținut vreun permis.
Deja fusese anunțat.
La ieşirea din schimb am fost chemat la biroul şefului unde mi s-a reproşat că m-am purtat urât, nu m-am prezentat şi am avut un comportament neadecvat. În birou şi-a făcut apariția şi adjunctul şefului Poliției Mun. Braşov care mi-a prezentat situația de parcă fusese prezent:
-Nu era niciun pieton pe trecere, i-ai vorbit urât şi ai fost arogant. Există şi un martor.
-Ce martor?
Şeful a zâmbit şi mi-a zis ironic:
-Era unul pe trotuar care a văzut tot. Oricum nu te văd bine pentru că doamna face parte şi din ATOP ( Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) şi ți-a făcut reclamație. Îți dai seama că se va duce şi la domnul chestor, pentru că are intrare acolo.
Astăzi, 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern unde a trebuit să dau explicații pentru comportamentul avut față de şofer. Doamna m-a reclamat că, deşi şoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun şi i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă.
Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu țin cont că doamna are funcție.Dacă era vorba de comportament, era competent Biroul de Control Intern de a soluționa reclamația. În schimb, eu am fost chemat la nici 5 ore de la întâmplare. Mamăăă, câtă promptitudine din partea şefilor, ce țin ei cont de reclamațiile cetățenilor. Sau e pentru că doamna aceea "a avut intrare".
Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuția dintre mine şi acel şofer am înregistrat-o cu telefonul.
Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm şi corect. Se aude şi cum mă întreabă cum mă cheamă şi îi răspund: Godină.
Oare se va sesiza cineva şi se va întreba de ce în 2016 se întâmplă ca un polițist să fie certat că işi face treaba?
Sunt curios.

Agentul Godină, cunoscut în mediul online pentru poveștile sale savuroase despre oameni și fapte, a scris prima lui carte. „Flash-uri din sens opus”, volum în care se descrie pe sine și experiențele prin care a trecut ca agent de poliție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica