vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Disponibilizaţii RAAN protestează, din nou, pentru drepturile băneşti

Şi de această dată marii sindicalişti care au profitat şi ei de pe urma RAAN Severin nu au fost alături de colegii lor protestatari, ci au preferat să stea ascunşi ca nişte laşi…Căci groparii RAAN nu şi-ar fi putut duce misiunea la bun sfârşit fără ştirea şi complicitatea tacită a acestor oameni de nimic intitulaţi lideri sindicali …

Disponibilizaţii de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin protestează din nou. Oamenii au ieşit din nou în stradă nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii potrivit contractului colectiv de muncă. În toamna anului trecut, 1.525 de angajaţi au fost trimişi în şomaj însă la plecare nu li s-au dat toate restanţele salariale. Au primit doar promisiuni. Iar acest lucru îi scoate din minţi pe majoritatea dintre ei. O parte dintre foştii angajaţi ai RAAN au pichetat, ieri dimineaţă, sediul companiei cerându-şi salariile compensatorii pe care ar fi trebuit să le primească în toamna anului trecut, când au fost concediaţi.

„Am muncit 40 de ani în Termo prin frig, prin ploi şi acum dacă ne dădu afară, să ne dea banii noştri, care ni se cuvin, că nu cerem altceva. Cerem dreptul nostru prevăzut în contractul colectiv de muncă! ”, spunea un fost angajat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marea nemulţumire a oamenilor este aceea că nimeni nu le comunică oficial un răspuns, ci singurele informaţii care le vin sunt din bursa zvonurilor.

„Nu aşteptăm neapărat bani pentru noi, aşteptăm ca Guvernul să hotărască soarta RAAN-ului, să-şi asume responsabilitatea prin crearea entităţii, prin asigurarea finanţării şi, în subsidiar, achitarea obligaţiei conform contractului colectiv de muncă. (…) Din ceea ce ni s-a comunicat am aflat că există iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern, semnat de Ministerul Energiei, care sperăm să fie aprobat de primul ministru şi să se rezolve această problemă”, a declarat Iulian Rizea, fost angajat al regiei.

Pentru cei 1.525 de angajaţi, suma totală pe care Guvernul ar trebui să o aloce este de peste 20 de milioane de lei pentru aceste salarii compensatorii.

„Există un proiect de hotărâre de Guvern să se achiziţioneze apa grea. Noi cei 1.525 de disponibilizaţi nu avem convingerea că din aceşti bani vom primi şi noi ceva, deoarece se vor plăti creditorii pentru a da banii în campaniile electorale. Noi de aceea suntem în stradă şi nu vom pleca până nu vom primi banii. Noi nu cerem pomană, noi ne cerem banii daţi de lege, de contractul colectiv de muncă”, a spus Mihaela Cozma, fost angajat.

Foştii angajaţi ai RAAN au declarat că sunt hotărâţi să continue protestele până când vor primi un răspuns clar în privinţa salariilor compensatorii. Şi dacă va fi cazul vor recurge la măsuri extreme, gen greva foamei, în faţa sediului RAAN Severin. Mihaela Cozma, o fostă salariată a mai stat în greva foamei zile bune, în perioada disponibilizărilor. Şi de această dată marii sindicalişti care au profitat şi ei de pe urma RAAN Severin nu au fost alături de colegii lor protestatari, ci au preferat să stea ascunşi ca nişte laşi, ca nişte oameni de nimic…

 

 

Politica