joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proteste pe străzile din Atena

Reformarea sistemului de pensii a scos în Atena oamenii în stradă. Manifestanţii au solicitat premierului Tsipras să renunţe la planul de revizuire a sistemul de asigurări sociale, decizie care ar putea aduce locuitorilor un nivel foarte scăzut de trai, fiind ameninţaţi cu sărăcia.

Revizuirea sistemului de pensionare – acţiune care urmează a fi întreprinsă de guvernul de stânga condus de Alexis Tsipras – este una dintre condiţiile stabilite de creditori internaţionali.

"Ar trebui să fie spânzuraţi acolo, în piaţa Sintagma", a declarat Nikos Ghinis, pensionar, în timp ce mărşăluia cu alte mii de oameni în centrul Atenei. "Primesc 740 de euro pe lună pentru 40 de ani de muncă.. Sunt aici pentru copiii şi nepoţii mei", a declarat el pentru Reuters, potrivit Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cauza protestului, zeci de zboruri interne au fost anulate, feriboturile au rămas în porturi şi sistemul de transport public a fost paralizat, în mare parte, din cauza grevei generale organizate de principalele sindicate din Grecia, GSEE (sectorul privat) şi ADEDY (sectorul publicat). Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta, de la lucrători din domeniul maritim la muzicieni şi doctori, în centrul Atenei, informează aceeași sursă.

 

Politica