joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Mehedinţi a schiţat un Parc Industrial pe platformele RAAN

Conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi a făcut primul pas pentru înfiinţarea unui parc industrial pe platformele Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin. Au început demersurile pentru înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară care să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea industrială a zonei.

În contextul în care zilele următoare judecătorul sindic stabileşte dacă Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare intră în faliment sau nu, administratorul special şi conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi au început demersurile pentru înfiinţarea unui parc industrial pe platformele unităţii. Primul pas este înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitare prin intermediul căreia să se poată atrage şi fonduri europene.
„Am avut o discuţie cu aproximativ o săptămână în urmă cu domnul administrator special al RAAN, domnul Sîrbulescu, şi de comun acord am stabilit că este foarte indicat, în situaţia economică actuală, pe această platformă industrială să facem tot ceea ce este posibil să înfiinţăm o asociaţie de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate: industrie şi prestări servicii în judeţul nostru. La nivelul Consiliului Judeţean, încercăm să coagulăm toate  unităţile administrativ teritoriale care sunt în jurul acestei platforme şi să înfiinţăm această asociaţie. Am schiţat un act constitutiv pentru această asociaţie de dezvoltare intercomunitară, asociaţie care reprezintă un prim  pas care să permită în continuare înfiinţarea unui parc industrial pentru ca în acea zonă să se desfăşoare activităţi industriale, pentru că din păcate RAAN-ul este pe punctul de a fi închis.”, a declarat luni, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Din asociaţia respectivă ar trebui să facă parte toate administraţiile locale ale localităţilor pe raza cărora figurează platformele RAAN: Drobeta Turnu Severin, Izvoru Bîrzii, Malovăţ, Şimian şi Brezniţa de Ocol. La nivelul Consiliului Judeţean s-a elaborat deja statutul asociaţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Încercăm ca acest parc industrial să fie cât mai atractiv pentru firmele care sunt interesate să vină să investească, să folosească ceea ce vine de la RAAN şi să îşi dezvolte afaceri în această zonă.”, a mai spus Aladin Georgescu.

 

Politica