marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stroescu vine cu rugăminţi în sprijinul fermierilor

Preşedintele Camerei Agricole Naţionale, fermierul mehedinţean Cornel Stroescu, vine în sprijinul fermierilor. El face un apel către  bănci, firme de leasing sau inputuri, societăţi de creditare să îi păsuiască pe fermierii care înregistrează întârzieri la plata ratelor, să nu introducă instrumente bancare, întrucât restanţele sunt cauzate de anul agricol dificil şi de neplata subvenţiilor de către APIA, în anumite cazuri.

Într-un comunicat de presă Camera Agricolă Naţională anunţă că apelul la înţelegere vine în urma informaţiilor primite din teritoriul de conducerea CAN.
„Ca urmare a solicitărilor şi înştiinţărilor venite din partea fermierilor /producătorilor români, către Camera Agricolă Naţională şi cele judeţene private, preşedintele Cornel Stroescu şi membrii camerelor judeţene private fac un apel de înţelegere şi mediere, către banci, firme de leasing sau inputuri, societăţi de creditare, în a nu introduce instrumente de plată sau în a cere insolvenţa/falimentul producătorilor români deoarece este o perioada critică pentru aceştia.”, transmite CAN.
Şeful Camerei Agricole Naţionale, Cornel Stroescu, arată că eventualele măsuri extreme nu au neapărat consecinţe favorabile băncilor sau altor tipuri de societăţi aflate în relaţii contractuale cu fermierii.
„Apelul constă în a se ţine cont de faptul că întârzierile în efectuarea plăţilor nu se datorează unei rea voinţe a producătorilor ci a faptului că anul 2015 a fost un an dezastruos pentru aproape toata ţara, subvenţiile nu au intrat în conturile fermierilor, iar presiunile cu instrumente de plată şi cereri de insolvenţă nu reprezintă o soluţie pentru bănci sau societăţile de creditare, leasing sau inputuri şi nici pentru fermierii/producătorii din ţară!”, mai arată Cornel Stroescu.
Reprezentanţii fermierilor spun că medierea, înţelegerea, păsuirea sau clemenţa pot fi o soluţie integră şi viabilă pentru ambele părţi, iar creşterea numărului cererilor de insovenţă de la o zi la alta şi inevitabil, falimentarea fermierilor din ţară va conduce către consecinţe grave atât în agricultură dar şi în economia din ţară. 

 

Politica